Annonce
Fyn

Ny lov fra i dag: Første bilist på Fyn har fået klip i kortet for håndholdt mobil

Det er i flere år blevet diskuteret,om det skulle koste et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobiltelefon under bilkørsel. Nu er stramningen blevet vedtaget, og den ny regel trådte i kraft tirsdag. Allerede tirsdag morgen uddelte Fyns Politi en bøde og et klip i kørekortet til en bilist, som havde forbrudt sig mod reglerne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Fyn: Ved midnat natten til tirsdag trådte de strammere regler om brug af håndholdt mobiltelefon under bilkørsel i kraft. Foruden en bøde koster det nu også et klip i kørekortet, hvis politiet standser en bilist, der bruger en håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Og tirsdagen var ikke mange timer gammel, før en bilist på Fyn mærkede konsekvensen af lovstramningen. Klokken syv uddelte en patrulje fra Fyns Politi en bøde på 1500 kroner plus 500 kroner til Offerfonden samt et klip i kørekortet til en bilist, der blev taget med telefonen i hånden. Det fortæller politiet på Twitter.

Vagtchef hos Fyns Politi Steen Nyland havde tirsdag formiddag endnu ikke mulighed for at oplyse, hvor på Fyn bilisten blev standset og under hvilke omstændigheder.

Får man tre klip i kørekortet inden for tre år, skal bliver ens kørekort betinget frakendt, og man skal bestå en orienterende køreprøve for at få det igen. I 2018 blev 22.500 personer sigtet for at bruge en håndholdt telefon under bilkørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];