Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny lokalplan på vej: Sådan skal Ringes butiksliv se ud

Grafik: Mikkel Petersen

Detailhandlen skal koncentreres i Algade, mens tårnbygningen bliver udlagt til dagligvarebutik. Politikerne overvejer dog stadig, hvad der skal ske med Østergade.

Ringe: Den har været længe undervejs, men nu er den altså begyndt at tage form, den nye lokalplan for Ringes bymidte, som bestemmer, hvor der må være butikker og boliger.

Den nuværende lokalplan har været udskældt for at skræmme potentielle lejere væk og dermed lade en række tomme butikslokaler fortsat stå tomme.

Første udkast til, hvordan Ringes bymidte i fremtiden skal se ud, har netop rundet politikernes bord.

- Det ser fornuftigt ud, og det stemmer godt overens med det, vi har snakket om i forbindelse med vores bymidteplan. Vi lemper for eksempel vores krav til Jernbanegade, siger Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget og næstformand i Økonomiudvalget.

Annonce

Færre krav i Jernbanegade

Den lokalplan, der gælder i dag, er fra 1989 og regulerer stramt, hvad der må ligge i Jernbanegade. Ifølge lokalplanen må der nemlig kun være detailhandel og ikke liberalt erhverv såsom kontorer, frisører, ejendomsmæglere og køreskoler, som ikke sælger fysiske varer. I de seneste mange år har kommunen imidlertid været rundhåndet med dispensationer, og derfor ligger der i dag en del liberalt erhverv i forvejen.

Snart bliver det imidlertid lettere at åbne liberalt erhverv i Jernbanegade, når det med den nye lokalplan ikke længere er nødvendigt at søge dispensation. Jernbanegades stueetage bliver åben for både detailhandel og liberalt erhverv, mens Algade og Torvet fortsat udelukkende bliver for detail. Det sker som et led i at koncentrere handlen i én gade.

Østergade som boliggade

Parallelgaden Østergade er dog lidt en joker og en af årsagerne til, at politikerne i Økonomiudvalget netop har sendt forslaget retur til Teknik- og Miljøudvalget.

I udkastet står nemlig, at Østergade ikke længere må bruges til detailhandel, men kun til liberalt erhverv og boliger. Men det er politikerne endnu ikke sikre på, er en god idé.

- Vi vil gerne fortætte byen mere med boliger, og her er Østergade i forvejen kendetegnet af boliger. Men der er blevet sat spørgsmålstegn ved, hvor vi skal lægge snittet. Og jeg vil også gerne tygge på det igen, siger Søren Kristensen.

Dagligvarer i tårnbygningen

En anden del af udkastet, som politikerne også stadig overvejer, er anvendelsen af tårnbygningen på hjørnet af Jernbanegade og Villavej, som i dag står tom, men som for flere år tilbage husede en Spar-butik. Her har forvaltningen foreslået igen at lægge grunden ud til en dagligvareforretning.

- Jeg synes, det er en markant bygning, så det kommer an på, om den kan blive stående, eller om det hele skal rives ned, før der er plads, siger Søren Kristensen (V), der helst ser bygningen bevaret.

Ejeren af tårnbygningen Hans Jørgensen er positiv over for muligheden for en dagligvarebutik.

- Det ville da være fint, men det bliver ikke nu, for jeg er lige ved at indgå en lejeaftale, siger han uden at ville fortælle, hvem der muligvis rykker ind.

Den nye lokalplan får kun betydning for de fremtidige butikker og boliger og ikke dem, som allerede ligger i bymidten. Det første udkast til lokalplanen skal vendes igen i Teknik- og Miljøudvalget i slutningen af april, hvorefter det kan fortsætte gennem det politiske system.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce