Annonce
Kerteminde

Ny lokalplan er sidste brik i puslespillet: Great Northern er klar til at gå efter de helt store golf-turneringer

Peer Rysgaard er ny direktør for Great Northern i Kerteminde. Foto: Frederik Steen Nordhagen
En ny lokalplan er sidste brik i puslespillet, før end Great Northern kan gå efter de store golfturneringer, fortæller direktør Peer Rysgaard.
Annonce

Kerteminde: Golfselskabet bag Great Northern har aldrig lagt skjul på, at ambitionerne er tårnhøje, når det gælder om at tiltrække store udenlandske golfturneringer.

Og efter miljø- og teknikudvalget har valgt at give førsteprioritet til en ny lokalplan for et 60.846 kvadratmeter stykke af Great Northerns jord ud mod Damgårds Alle, er golfbanen nu ved at have formalia i orden.


Vores ønske er også, at det her skal gøres på en måde, så det bliver til gavn for hele Kerteminde

Peer Rysgaard


- Lokalplanen er en af de sidste brikker, vi mangler at få på plads i puslespillet, for at komme i betragtning til de store turneringer, fortæller direktør for Great Northern, Peer Rysgaard, der understreger, at han er meget glad for den opbakning, selskabet har fået fra Kerteminde Kommune.

- Vores ønske er, at det her skal gøres på en måde, så det bliver til gavn for hele Kerteminde, når vi får nogle større arrangementer.

Annonce

Planlægningen starter 4-5 år før

Hvad skal der være på jordstykket, siden i har behov for en ny lokalplan?

- Det skal være det, man kalder en teltby, hvor der vil være meget af det praktiske omkring afviklingen af turneringer. Der skal være plads til både hjælpere, forplejning, journalister og til parkering. Sådan at vi har de rigtige forhold til alle de interessenter, der er omkring sådan en turnering,

I har pointeret overfor politikerne, at lokalplanen skal ændres hurtigst muligt, hvorfor det hastværk?

- Det drejer sig først og fremmest om, at vi skal kunne indgå i en dialog på det tidspunkt, hvor der er noget spændende at gå i dialog omkring. Vi skal ikke være begrænset af, at der er nogle praktiske ting, som vi ikke er herre over, fortæller Peer Rysgaard, der forklarer, at ved de store arrangementer starter planlægningen måske fire-fem år før selve turneringen.

- Der er et rigtigt langt tilløb til at komme i betragtning til nogle af de store turneringer. Det er et stort cirkus, og der er mange brikker, der skal falde på plads.

Annonce

Great Northern Challenge

Sidste år startede golfbanen deres egen professionelle turnering, Great Northern Challenge, med en samlet præmiesum på 250.000 kroner. I år spændte coronaen ben for turneringen, men til næste år er den tilbage, og præmiesummen er fordoblet til 500.000 kroner.

- Der er den primære turnering, vi har fokus på lige nu. Great Northern Challenge skal vokse, og vi skal øve os på hele tiden at blive bedre til at tage større udfordringer og større turneringer op, siger Peer Rysgaard.

Tidligere har I snakket om PGA turneringer og Ryder Cup, er det stadig det niveau i sigter efter?

- Det er stadigvæk vores ambition og vores ultimative mål, men nu skal vi øve os, og vi skal gøre det i en hastighed og en rækkefølge, hvor vi kan gabe over det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Landsret idømmer byrådsmedlem 60 dages betinget fængsel for facebook-opslag: - Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssygt, jeg synes, det er

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce