Annonce
Middelfart

Ny lokalforening for Mødrehjælpen

Den nye bestyrelse for lokalafdelingen af Mødrehjælpen i Middelfart. Privatfoto.

Mødrehjælpen har på en stiftende generalforsamling etableret en lokalforening i Middelfart. Bestyrelsen har konstitueret sig med Else Marie Rask Larsen som formand.

Middelfart: Børnefamilier i Middelfart og omegn kan se frem til sociale aktiviteter som Natur & Familie og Måltidet. Baggrunden er, at der netop er stiftet en lokalforening under Mødrehjælpen med bestyrelse og formand fra Vestfyn.

- Vi glæder os til at kunne give børnefamilier gode familieoplevelser, der er med til at styrke familiens sociale fællesskab med hinanden. Samtidig får de mulighed for at lære andre familier at kende, siger Else Marie Rask Larsen, formand for Mødrehjælpen Middelfart lokalforening.

Foruden familieaktiviteter, så åbner lokalforeningen i starten af det nye år en børnetøjsbutik, der skal sælge kvalitetsgenbrug til børn. Overskud fra salget går til lokalforeningens aktiviteter og til Mødrehjælpen landsdækkende rådgivningsarbejde.

Lokalforeningen er på udkig efter flere frivillige, som vil være med til at afvikle aktiviteter til gavn for børnefamilier i Middelfart eller give en hånd med i butikken.

Alle interesserede kan kigge forbi til informationsmøde mandag 20. november klokken 19 på Vestre Skole i lokale 16. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce