Annonce
Sport

Ny ligastruktur glæder Svendborg Rabbits før Bears-kamp

Sebastian Åris og resten af Svendborg Rabbits ser frem til strukturændringen i næste sæson. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fra næste sæson går Basketligaen tilbage til et ét-ligasystem, og det ser Rabbits-direktør Troels Mortensen frem til.

BASKETBALL: Fra næste sæson sker der en strukturændring i Basketligaen. Man har nemlig valgt at gå tilbage til at spille med et såkaldt ét-ligasystem. Det betyder et farvel til det nuværende Pro A/B-format, hvor de ti hold har været delt op i to puljer efter niveau.

I stedet vil de ti klubber møde hinanden ude og hjemme i grundspillet. Derefter vil top 6 skulle møde hinanden ude og hjemme igen, mens de fire nederste i grundspillet også skal spille et slutspil mod hinanden.

De fire bedste efter top 6-spillet skal så spille semifinaleserier og så til sidst finale.

Baksetligaens kommissær, Geof Kotila, siger følgende om ændringen:

- Over de sidste tre sæsoner med Pro A/B-formatet, har vi professionaliseret vores produkt. Dette har tilladt klubberne at udvikle sig organisatorisk, hvilket nu igen åbner op for at afvikle et ét-ligasystem. Vi er enormt spændt på det nye format, samt de muligheder det medfølger for fans og sponsorer. Basketligaen ser frem til at åbne dørene igen til alle, der elsker basketball på højeste underholdningsplan, siger Kotila til basketligaen.dk om den nye struktur, der er vedtaget for de kommende tre sæsoner.

Annonce

Henrykt over ændring

På Sydfyn er de glade over ændringerne, der ifølge Svendborg Rabbits-ditektør Troels Mortensen gerne skulle skrue helt op for spændingen.

- Jeg er super begejstret for det, for vi var en af de klubber, der har arbejdet for, at der skulle ske noget med slutspilsformatet. Vi har faktisk været med til at udarbejde forslaget, siger Rabbtis-direktøren Mortensen til Sport Fyn.

- Det har vigtigt at få en model, hvor der stadig er mange kampe, men hvor der så er skruet op for underholdningsværdien i top 6-kampene. Jeg tror, der bliver meget mere spænding om tingene nu.

Annonce

Bakken Bears venter

Onsdag aften går det løs i Rise Sparekasse Arena, når topholdet Bakken Bears gæster Svendborg.


Det har vigtigt at få en model, hvor der stadig er mange kampe, men hvor der så er skruet op for underholdningsværdien i top 6-kampene.

Troels Mortensen


Selvom fynboerne ikke har besejret Bears siden 2015, så går værterne ind til kampen med oprejst pande.

- Hvis gutterne følger planen, der er blevet lagt af trænerteamet og samtidig kan forstyrre Bears' dygtige offensiv, så har vi en chance, for de er ikke uovervindelige.

- Vi skal virkelig have styr på rebound-spillet. I den kamp, hvor vi var tæt på at slå dem, der vandt vi rebound-spillet - men i den seneste kamp mod dem vandt vi det sjovt nok ikke, siger Mortensen med henvisning til 91-111-nederlaget i midten af februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce