Annonce
Kerteminde

Ny leder i Kerteminde Legestue: Jette kommer fra en stor børneflok til en lille enhed

Jette Trankjær Larsen synes, at det er en styrke, at Kerteminde Legestue er en lille enhed med få børn. Hun mener, at det skaber bedre nærvær med børnene, som også har gennemgående voksne gennem hele deres dag i institutionen. Foto: Mette Louise Fasdal
1. oktober fik Kerteminde Legestue efter 25 år med samme leder en ny leder. Det er Jette Trankjær Larsen, der kommer fra en stilling som leder af Børnehaven Fjordvang i Kerteminde.
Annonce

Kerteminde: Efter 25 år som daglig leder i Kerteminde Legestue gik 62-årige Inge-Merethe Simonsen på efterløn 1. september.

1. oktober var det Jette Trankjær Larsen, der overtog ledelsen af legestuen.

Jette Trankjær Larsen er uddannet på Fyns Pædagogseminarium i 1996 og har arbejdet i flere institutioner i Kerteminde Kommune. Senest kommer hun fra en stilling som leder af Børnehaven Fjordvang i Kerteminde. Hun er derfor vant til et hus med en større børneflok, end det er tilfældet i Kerteminde Legestue.

Legestuen er normeret til 22 børn, og i øjeblikket skal den pædagogiske leder og de to andre, der er ansat, dagligt passe 17 børn i alderen to til seks år.

- Jeg synes, at det er en værdi i legestuen, at der er den her nærvær med børnene, siger den nye leder.

- Bare se der. Det er ikke muligt mange andre steder, fastslår hun og peger på et bord i hjørnet, hvor to børn sidder og spiller et spil med én voksen.

- Når vi ikke er flere, er der også i legestuen bedre mulighed for at være tæt på familierne og deres hverdag, siger Jette Trankjær Larsen.

En anden styrke ved Kerteminde Legestue er ifølge den nye leder også, at det er de samme voksne, der er sammen med børnene hele dagen.

- Derfor møder forældrene faktisk også en voksen, der har set deres børn flere gange i løbet af dagen, pointerer hun og understreger, at det også kan mærkes på børnene, at de ikke er så mange.

- De er meget opmærksomme på hinanden. De lærer også at passe på hinanden, og det styrker også deres sociale kompetencer, mener hun.

Annonce

Hvorfor gør I sådan?

Selv om Jette Trankjær Larsen er ny i legestuen, er hun ikke bleg for at spørge "hvorfor gør I sådan?" hvis hun får at vide, at "sådan plejer vi at gøre."

- Og jeg har da også fået at vide af forældrene, at de synes, at der er sket en positiv forandring, siger hun med et smil og fortæller, at hendes input også bliver taget imod.

1. december blev åbningstiderne udvidet en smule. Tidligere åbnede institutionen klokken 7.45 og lukkede igen klokken 15.15, men nu tager personalet imod klokken 7.30 og siger farvel til børnene igen klokken 15.30. På den måde bliver pasningstilbuddet også lidt mere fleksibelt.

For den nye leder er det tværfaglige samarbejde også vigtigt. Lige nu er børnene gennem et forløb med en konsulent udefra - et forløb, der hedder "Inde i mig," hvor børnene taler om de følelser, der kan opstå i dem.

- Det er rart at have nogle at sparre med, og det kan også være med til give børnene og deres familier et løft, mener jeg.

Jette Trankjær Larsen udnytter også gerne, at legestuen ligger i samme hus som Kerteminde Amatør Teater.

- Jeg kan tage nogle af de større børn med ned i kælderen og lave læseleg med dem, og vi kan også bruge teatersalen. Det gør vi blandt med "Inde i mig"-forløbet, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce