Annonce
Navne

Ny leder af golfklubben: Mette vil forene forening og forretning

Mette Meyer Larsen bliver fra 1. april 2020 Svendborg Golfklubs nye sekretariatchef. Dermed har hun det overordende ansvar. Foto: privat
Svendborg Golfklub får fra 1. april ikke bare en leder, som er klar til at trække i arbejdstøjet fra dag ét. Mette Meyer Larsen vil også bruge sin solide brancheerfaring til at udvikle klubben.

Svendborg: Det er en leder, som kan sætte sig i stolen og vide, hvad det hele handler om, når Mette Meyer Larsen tiltræder som ny sekretariatschef i Svendborg Golfklub pr. 1.april i år.

Hun kommer ikke bare fra stillingen som klubsekretær hos Barløse Golf i Assens, den 59-årige kvinde har foruden otte års erfaring med golfbranchen også mere end tyve års erfaring som projektleder i IT-verdenen hos virksomheder som Mærsk og TDC.

Og selvom skellet mellem de to brancher kan synes stort, er Mette Meyer Larsen godt tilfreds med at være havnet på golf-hylden.

- I IT-branchen er der hele tiden deadlines. Det hele skal helst være lavet i går. Det savner jeg på ingen måde. Tværtimod er det for mig, som har spillet golf siden 2003, fantastisk at sidde i et job, hvor jeg kan dyrke min helt store passion, fortæller hun.

Alligevel det er erfaringen som netop projektleder midt i en hektisk computer-virkelighed, Mette Meyer Larsen vil tage med sig ind i rollen som leder af Svendborg Golfklub.

- Klubben er inde i en periode med god medlemsfremgang, og det skal jeg understøtte ved at lægge mit fokus i spændet mellem forenings-niveauet og det professionelle. For hvis en golf-klub skal overleve, er man nødt til også at drive den som en forretning. Det gælder for alle golfklubber, uddyber Mette Meyer Larsen.

For sig ser hun også, at hun kan få stor betydning for klubbens tilstedeværelse på digitale platforme.

Annonce

Gode golfspillere helt fra juniorrækkerne

- Der er områder, hvor klubben allerede klarer sig rigtig godt. Blandt andet på juniorområdet. Men der er nogle punkter, vi kan blive bedre på. Blandt andet det digitale, siger Mette Meyer Larsen.

Men juniorområdet står da også den kommende leders hjerte meget nært. Hun ser gerne, at klubben forsat kan udvikle gode golfspiller helt nede fra junior-rækkerne.

- Vi skal have lavet et miljø for børnene, som de trives i. Så for mig bliver det spændende at arbejde sammen med den nye træner, de også lige har fået, siger hun.

Indtil Mette Meyer Larsens første arbejdsdag i Svendborg er det nogle bestyrelsesmedlemmer, der varetager den daglige ledelse af golfarealerne i Svendborg. Den tidligere sekretariatschef Emil Nutzhorn fratrådte stillingen i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce