x
Annonce
Middelfart

Ny læge til Brenderup

Line Bøtner Kristensen er ny læge i Brenderup. Foto: Privat
Line Bøtner Kristensen går fra 1. april i kompagniskab med læge Niels Frydshou Munck og rykker ind som læge i Brenderup Lægehus. Hun afløser Anders Munck, der har drevet praksis siden 1978.

Brenderup: Det er en nyuddannet speciallæge, der fra 1. april rykker ind i Brenderup Lægehus for at gå i kompagniskab med Niels Frydschou Munck, der har været medejer af klinikken siden 2014.

Line Bøtner er uddannet læge fra Syddansk Universitet i 2011. Line Bøtner havde efterfølgende sin KBU (tidligere kaldet turnus) på Fælles Akut Modtagelsen i Svendborg samt i en praksis i Odense. I sin speciallægeuddannelse i Almen medicin har hun været ansat i forskellige lægepraksis rundt om på Fyn samt været ansat på både medicinsk-, kirurgisk-, psykiatrisk-, gynækologisk-, og børneafdelingen i hhv. Svendborg og Odense. Hun blev færdig som speciallæge i almen medicin i januar 2019, og blev efterfølgende ansat som fast vikar i Brenderup Lægehus.

Den nye læge i Brenderup bor privat i Odense sammen med sin mand og to børn.

Line afløser læge Anders Munck, der har drevet praksis siden 1978. Først som solopraksis indtil 2001, derefter i kompagniskab først med læge Claus-Henrik Rasmussen indtil 2014, derefter med læge Niels Frydshou Munck, som nu går i kompagniskab med Line Bøtner. Ved siden af praksis har Anders Munck i mange år været leder af et projekt for kvalitetsudvikling i almen praksis ved Syddansk Universitet i Odense. Anders Munck vil i en periode fortsat hjælpe i praksis, når der er behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce