Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny kurs for Kompasset: Populære restauratører stopper

Hardy Tranekær Sørensen og hustruen Ingrid Sørensen overtog restuaranten på marinaen 1. april 2017. De omdøbte det tidligere Bro 7 til Kompasset. Foto: Michael Nørgaard
Kompassset på marinaen i Faaborg skal igen finde nye forpagter. Hardy Tranekær og Ingrid Sørensen stopper til oktober.

Faaborg: Hardy Tranekær Sørensen, 74, og hustruen Ingrid Sørensen, 62, som har nydt forpagtningen af "Kompasset" på marinaen i Faaborg, lukker det klassiske køkken med udgangen af september. Pladsen er blevet parret for trang.

Ægteparret har stået for klassiske danske retter i tre sæsoner, men dette bliver altså den sidste.

- Vi har ganske enkelt for lidt kølekapacitet og i det hele taget for lidt plads i køkkenet. Der er kun et lille anretterbord, og det går ikke an, hvis vi for eksempel har et selskab med 40 gæster. Det er for lidt plads, hvis man gerne vil drive et moderne spisested, og vi er ikke kommet nogen vegne med vores ønske om udvidelse, forklarer Hardy Tranekær Sørensen, der fortæller, at han ellers har været glad for at lave mad til faaborgensere og gæster.

- Det har sådan set været tre gode sæsoner, vi har intet at udsætte på efterspørgslen, nærmest tværtimod. Vi har løbet stærkt for at følge med, fortæller han.

Forpagterparret har indtil 1. august nydt godt af hjælpen fra barnebarnet, kokken Nanna Kogi Johannesen, men hun har fået nyt job, og ægteparret har altså besluttet af opsige kontrakten med Faaborg Havn efter sæsonen.

Det bliver så anden gang, at Hardy Tranekær Sørensen går på pension. Han har tidligere været hovmester på Faaborg-Gelting og har også drevet restaurant Brønden på Torvet i Faaborg, mens Ingrid Sørensen tidligere har arbejdet på Færgegården og på Tulip.

Hardy Tranekær Sørensen siger, han nu vil gøre alvor af at nyde sit otium, mens hustruen skal ud og finde ny beskæftigelse. Faaborg Havn skal dermed finde ny forpagter til restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Nu bygger de på Strandhøjen

Klumme For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Under Lindetræet er blevet solgt

1994 Fra den 1. januar vil der i udvalgte områder i Odense Kommune ikke blive brugt en dråbe gift, når ukrudtet skal bekæmpes. Det gælder i parker, på kantsten, fodboldbaner og alle offentlige steder, hvor ukrudtet kan vokse frem. - Vi startede for 10 år siden med at spare på kemikalierne, og vi fik meget hurtigt halveret forbruget og reduceret antallet af midler, siger chefen for Park- og vejforvaltningen, stadsgartner Per Glad. Nogen skal begynde, og vi skal ikke som landmændene leve af vores produkter. Det nye forsøg sker af hensyn til grundvandet og de medarbejdere, der arbejder med stofferne. Overalt, hvor det er muligt, vil vi finde alternative metoder, siger stadsgartneren. 1969 Odenses mest velbeliggende restaurant, turistmæssigt set, ”Under Lindetræet”, som er genbo til H.C. Andersens Hus i Ramsherred, er i går blevet solgt af ejeren, tobaksfabrikant Erik Stokkebye. Køberen er direktør Kurt Behrens, Odense Kongreshus. Han har givet 450.000 kroner for forretningen, som han overtager allerede den 15. december. Samtidig har direktør Behrens sikret sig forkøbsret til også til fabrikant Stokkebyes naboejendom ”Klods Hans”. Kurt Behrens har planer om med tiden selv at drive ”Under Lindetræet”, men foreløbig vil han have en forpagter eller bestyrer på. Han skal snarest muligt have en forhandling med restauratør Ebbe Hansen, hvis forpagtning løber et stykke tid endnu. 1944 I jernbanekredse har man i den senere tid beskæftiget sig meget med forholdene på Odense Godsbanegård, efter at statsbanerne har overtaget Sydfyenske Jernbaner, og generaldirektøren har nu i nogle udtalelser til et herværende blad ladet sig forlyde med, at der skal finde en ombygning sted af den gamle banegård for enden af Jernbanegade. Det er et mildt udtryk, generaldirektøren anvender. I indviede kredse ved man nemlig og har længe vidst, at planerne tager sigte på intet mindre end at rive hele den gamle banegård ned. Det er et spørgsmål, der nok kan interesse den odenseanske befolkning, men stationsforstander Thomsen mener sig ikke berettiget til at udtale sig om spørgsmålet.

Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Annonce