Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny kurs for Kompasset: Populære restauratører stopper

Hardy Tranekær Sørensen og hustruen Ingrid Sørensen overtog restuaranten på marinaen 1. april 2017. De omdøbte det tidligere Bro 7 til Kompasset. Foto: Michael Nørgaard
Kompassset på marinaen i Faaborg skal igen finde nye forpagter. Hardy Tranekær og Ingrid Sørensen stopper til oktober.

Faaborg: Hardy Tranekær Sørensen, 74, og hustruen Ingrid Sørensen, 62, som har nydt forpagtningen af "Kompasset" på marinaen i Faaborg, lukker det klassiske køkken med udgangen af september. Pladsen er blevet parret for trang.

Ægteparret har stået for klassiske danske retter i tre sæsoner, men dette bliver altså den sidste.

- Vi har ganske enkelt for lidt kølekapacitet og i det hele taget for lidt plads i køkkenet. Der er kun et lille anretterbord, og det går ikke an, hvis vi for eksempel har et selskab med 40 gæster. Det er for lidt plads, hvis man gerne vil drive et moderne spisested, og vi er ikke kommet nogen vegne med vores ønske om udvidelse, forklarer Hardy Tranekær Sørensen, der fortæller, at han ellers har været glad for at lave mad til faaborgensere og gæster.

- Det har sådan set været tre gode sæsoner, vi har intet at udsætte på efterspørgslen, nærmest tværtimod. Vi har løbet stærkt for at følge med, fortæller han.

Forpagterparret har indtil 1. august nydt godt af hjælpen fra barnebarnet, kokken Nanna Kogi Johannesen, men hun har fået nyt job, og ægteparret har altså besluttet af opsige kontrakten med Faaborg Havn efter sæsonen.

Det bliver så anden gang, at Hardy Tranekær Sørensen går på pension. Han har tidligere været hovmester på Faaborg-Gelting og har også drevet restaurant Brønden på Torvet i Faaborg, mens Ingrid Sørensen tidligere har arbejdet på Færgegården og på Tulip.

Hardy Tranekær Sørensen siger, han nu vil gøre alvor af at nyde sit otium, mens hustruen skal ud og finde ny beskæftigelse. Faaborg Havn skal dermed finde ny forpagter til restauranten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce