Annonce
Odense

Ny kunstgræsbane giver brede smil hos Odense KFUM

Jeg tror det er vigtigt, at kommunen overtager driften af kunstgræsbanerne. Det koster at holde sådan noget ved lige til en bestemt standard. Det er mange penge, der skal sættes til side hvert år. Det ville også have været et problem her, absolut, fortæller Sten Abildtrup. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Hos Odense KFUM jubler man over udsigten til en ny kunstgræsbane. Formand Sten Abildtrup håber på flere medlemmer i klubben og nye muligheder for hele lokalområdet.

Højstrup/Bolbro: En bidende blæst kan ikke fjerne smilet fra Sten Abildtrup, formand for Odense KFUM og til dagligt pædagog på Tarup Skole. For klubben blev en af de fem i byen, der får anlagt en helt ny kunstgræsbane, som følge af den velfærdsplan, der blev præsenteret på rådhuset fredag.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er meget, meget, meget glade for, at vi er blandt de fem. Vi havde jo håbet lige til det sidste, siger Sten Abildtrup.

Der ligger en del klubber i området, men Odense KFUM er de eneste, der har en ungdomsafdeling. Derfor giver det ifølge ham mening, at den nye kunstgræsbane placeres netop her ved Rismarksvej.

- Det giver i den grad en opgradering til vores anlæg, som vi ellers i forvejen er glade for. Og det kan kun være til gavn for lokalsamfundet, på mange måder. Der bliver mange brugere af det.

Den nye bane bliver ikke kun klubbens, men en der skal komme hele området til gode. Blandt andet de omkringliggende folkeskoler.

- Så får vi også vist vores anlæg frem for dem, der kommer udefra. Det kunne måske endda være, at det gav en øget medlemstilgang – det ville jo heller ikke gøre noget, som han siger.

Annonce

Socialt ansvar

I klubben går man op i sit sociale ansvar og har derfor valgt at have et relativt lavt medlemskontingent, særligt for unge.

- Vi ligger jo i et postnummer, der pr definition ikke er det rigeste postnummer i Danmark, selvom vi har et meget blandet klientel. Det er i hvert fald ikke prisen, der skal afholde folk fra at komme her, siger Sten Abildtrup.

Gennem projektet Get2Sport arbejder klubben med at løfte den sociale indsats og med den nye bane håber Sten Abildtrup, at klubben både kan udvide medlemskredsen og tiltrække flere frivillige. Og ikke mindst at flere får mulighed for at spille fodbold.

- Vi har den filosofi, at fodbold er en udendørssport, og vi har i mange, mange herrens år pralet af, at vi har en af de bedste grusbaner i byen. Flere af vores ungdomshold vælger at træne udendørs på trods af vind og vejr. Og det bliver endnu lettere nu, hvor der kommer en kunstgræsbane.

I hvilken rækkefølge de nye baner skal anlægges er endnu ikke besluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce