Annonce
Odense

Ny koncertarrangør: ”Musik ved bøgen” henter topnavne som Mads Langer til byen

Mads Langer er blandt de topnavne, der i eftersommeren kommer til Odense takket være et nyt koncert-samarbejde. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I august og september kommer Poul Krebs, Mads Langer, Magtens Korridorer og Tim Christensen til Odense takket være nyt koncert-samarbejde, der afholder koncerterne ved Restaurant Bondestuen.
Annonce

Odense: Et nyt koncert-samarbejde har set dagens lys og kan i eftersommeren præsentere fire koncerter med navne fra dansk musiks allerøverste hylde på et utraditionelt spillested.

"Musik ved bøgen" hedder samarbejdet, der bliver en ny spiller på det odenseanske koncertmarked.

Første koncert i "Musik ved bøgen"s regi bliver fredag 14. august med Poul Krebs på plakaten, og de følgende fredage kommer så Mads Langer, Magtens Korridorer og til sidst, når man er nået ind i september, Tim Christensen. Alle fire koncerter afholdes ved Restaurant Bondestuen på Sdr. Boulevard.


Hvis Odense vil være en storby, kræver det, at der er nogen, der vil tage nogle chancer.

Julian Leker


Der bliver plads til 500 siddende gæster ved hver koncert, for det er loftet for, hvad der må være ifølge de gældende corona-regler. Koncerterne finder sted på et areal, der ligger i forlængelse af Bondestuens terrasse, og som til daglig fungerer som p-plads.

Her kommer scenen til at stå på pladsens nordvestligste hjørne, sådan at musikken spiller i retning af restauranten, om end terrassen ikke bliver del af publikums-pladserne, idet der bliver hegn imellem terrassen og koncert-pladsen.

Annonce

Erfaren booker

Den erfarne booker Henrik Sørensen er en del af ”Musik ved bøgen”, og det er ham, der har kontakterne til kunstnerne. Han har været i branchen i mere end 20 år, hvor han har arbejdet for blandt andre JVB og Live Culture og har stået for et hav af koncerter i Odense.

Jan Arentoft fra Bondestuens ejerkreds har kendt Henrik Sørensen i årtier, og de har et godt venskab, der blandt andet involverer musikeren Hjalmer, som Henrik Sørensen er manager for.

Henrik Sørensen kan se et klart potentiale i ’Musik ved bøgen” og Bondestuen som koncertsted, og, som han udtrykker det, så falder det jo tilbage på ham, hvis musikerne ikke synes det fungerer.

Musik ved bøgen

Musik ved bøgen er et samarbejde mellem de to koncertfolk Henrik Sørensen og Julian Leker og så ejerkredsen af Restaurant Bondestuen, Jens Bøg Madsen, Glenn Due, Jon Tølbøll og Jan Arentoft.

I første omgang arrangerer man fire koncerter på fredage i eftersommeren:

14. august Poul Krebs.

21. august Mads Langer

28. august Magtens Korridorer

4. september Tim Christensen

Koncerterne finder sted på den plads, der grænser op til Restaurant Bondestuen på Sdr. Boulevard.

Alle koncerter begynder kl. 20, og billetprisen bliver 350 kr. Forsalg åbner fredag d. 3. juli kl. 10 på musikvedbøgen.dk.

Samarbejdspartner er også Julian Leker, der skal stå for alt det praktiske med sceneopbygning og indretning af pladsen. Noget han har masser af erfaring med fra blandt andet Generator Festival.

Han er glad for, at der kommer et nyt spillested.

- Hvis Odense vil være en storby, kræver det, at der er nogen, der vil tage nogle chancer, siger Julian Leker.

Annonce

Solo og akustisk

I et corona-år fyldt med restriktioner er meget anderledes, når det gælder musik. De store koncerter og festivaler bliver ikke til noget, og derfor skal musikerne finde andre måder at spille på.

Til "Musik ved bøgen"s koncerter kommer Poul Krebs med fuldt band, mens Mads Langer og Tim Christensen kommer solo, og Magtens Korridorer vil spille akustisk.

Det er selvfølgelig en del af forklaringen på, at så store navne vil optræde i det nye ”Musik ved bøgen”-koncept på et endnu uprøvet koncertsted som Bondestuen.

Bondestuens ejerkreds, Jens Bøg Madsen, Glenn Due, Jan Arentoft og Jon Tølbøll, er også med i "Musik ved bøgen", og de fortæller, at de er både stolte og ydmyge over at kunne lægge ud som koncertarrangører med stå store navne. Og så er de glade for at have professionelle samarbejdspartnere som Henrik Sørensen og Julian Leker.

Glenn Due, Jan Arentoft, Jon Tølbøll og længst til højre Jens Bøg Madsen er Restaurant Bondestuens ejere. Sammen med Julian Leker i de sorte shorts og Henrik Sørensen, der ikke er med på billedet, har de dannet "Musik ved bøgen", der er en ny konceertarrangør. De står med front mod det, der bliver scenen til eftersommerens fire koncerter. I baggrunden er det netop Bondestuen. Foto: Jesper Mads Eriksen

”Musik ved bøgen”, der har navn efter en blodbøg på p-pladsen, er langt fra tænkt som nogen enestående foreteelse. Meningen er, at der også skal være koncerter med topnavne næste sommer.

Til den tid kan meget se anderledes ud. Hvis corona-restriktionerne er lempede eller helt væk, kan der også være stående gæster og dermed plads til langt flere end 500 gæster. Ligesom der vil være større fleksibilitet i forhold servering, spisning og indrettelse af VIP-faciliteter. Tanken er nemlig, at ”Musik ved bøgen” skal være noget, der kombinerer en spiseoplevelse med en efterfølgende koncertoplevelse.

Men foreløbig gælder det altså fire fredage i august og september, hvor billetprisen hver gang vil være 350 kr., og hvor forsalget begynder fredag 3. juli kl. 10 via hjemmesiden Musikvedbøgen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce