Annonce
Middelfart

Ny kommunaldirektør i Middelfart er en mand

Det ligger fast, at der er tale om en mand, når Middelfart Byråd mandag klokken 17 vælger afløseren for Steen Vinderslev, der i sommer stoppede som kommunaldirektør i Middelfart. Foto: Morten Pape
Mandag klokken 17 skal Middelfart Byråd godkende Steen Vinderslevs afløser.

Middelfart: Formanden for ansættelsesudvalget, borgmester Johannes Lundsfryd (S), har under hele forløbet med at finde ny kommunaldirektør i Middelfart holdt kortene tæt til kroppen. Men det ligger nu fast, at det bliver en mand, politikerne skal endeligt godkende på mandagens byrådsmøde med ny kommunaldirektør som eneste punkt på dagsordenen.

Allerede fredag før efterårsferien fandt ansættelsesudvalget chefen for de 3700 kommunalt ansatte i Middelfart Kommune. Vedkommende, der kan se frem til en årsløn på 1,6 millioner kroner inklusiv pension, er valgt blandt et felt på 13 ansøgere. Seks af dem blev udvalgt til en samtale, tre af de seks gik videre til en test og yderligere en samtale med ansættelsesudvalget.

Borgmesteren oplyser til avisen, at der kun var få kvinder blandt de 13 ansøgere. En af dem var med i første samtalerunde uden dog at nå finalerunden.

- Men det var alle seks meget kompetente mennesker, og der var fuldstændig enighed om det endelige valg, siger Johannes Lundsfryd.

Ansættelsesudvalgets foretrukne skal på et møde mandag klokken 16.45 godkendes af Økonomiudvalget, inden sagen forsætter til formel godkendelse i byrådet et kvarter senere.

Den nye kommunaldirektør skal efterfølgende have sagt sit nuværende job op, så han kan begynde i Middelfart 1. december. Det forventes derfor først, at navnet kan offentliggøres i løbet af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce