Annonce
Assens

Ny komedie optages i Assens: Se den stjernespækkede rolleliste

Det er nogle af danmarks tungeste skuespillere, der skal finde vej til Fyn. Foto: Anders Overgaard
Endnu engang bliver Assens lokation for en dansk film. Denne gang med anmelderrost instruktør og rigtig store navne på rollelisten.

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro og Andrea Heick Gadeberg.

Større bliver det vel ikke herhjemme, og det er en funklende liste af stjerneskuespillere, der har de bærende roller i den nye film, som blandt andet skal optages i Assens, Odense og Faaborg-Midtfyn.

Anders Thomas Jensen er kendt som instruktør på store danske filmklassikere såsom Blinkende Lygter, De Grønne Slagtere, Adams Æbler og Mænd og Høns. Samtidig er han manuskriptforfatter på Susanne Biers Den Skaldede Frisør og selvsamme instruktørs oscarvinder, Hævnen.

Det er altså de store skyts, der er fundet frem, når den nye film Retfærdighedens Ryttere skal skydes.

Zentropa er producerende kraft på filmen og producent Sisse Graum Jørgensen ser frem til at vende tilbage til Fyn, siger hun til FilmFyn: - Zentropa er glad for at være tilbage på Fyn med endnu en storfilm, Anders Thomas Jensens Retfærdighedens Ryttere. En komedie med et fremragende manuskript, spillet af Danmarks største skuespillere og hvor Fyns væld af billedskønne locations er i spil.

Annonce

En komedie om livets mening

Der er ikke mange linjer om selve filmens handling, men FilmFyn skriver følgende i sin pressemeddelelse:

- Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, at nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

- Anders Thomas Jensens nye komedie er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder… og ja, selve livets mening.

Filmen får efter planen biografpremiere den 25. december i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Assens

Kyndelmisse på Hjemstavnsgården

Annonce