Annonce
Middelfart

Ny kok på vej: Ingen aktivitet i foråret har ikke sat forsamlingshus tilbage

Mette Fischer, kasserer ved Gamborg Forsamlingshus, gør status efter det første halvår i 2020 med nedlukning og corona. Det går godt, og der er ved at være gang i forsamlingshuset igen. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
En total nedlukning af samfundet på grund af coronakrisen i foråret har gjort, at også forsamlingshuset i Gamborg måtte rydde kalenderen. Trods de aflyste arrangementer skal forsamlingshuset nok klare sig igennem året rent økonomisk, og snart kommer der en ny mand bag roret i køkkenet.
Annonce

Gamborg: - Vi har ikke kunnet gøre så meget, fordi vi var under det, der var tvangslukket. Vi havde heller ikke noget, der skulle males eller laves om, fortæller kasserer for Gamborg forsamlingshus Mette Fischer, da avisen rykkede redaktionen til kultur- og friluftshuset i Gamborg mandag 7. september.

Derfor har det været et meget stille forår for det ellers hyppigt besøgte forsamlingshus, som har op mod 80 arrangementer om året.

I løbet af de seneste ni år har forsamlingshuset været igennem den helt store renovering med fuldstændigt nyt inventar, gulve, lofter og køkken samt teknisk udstyr og lydudstyr. Derfor var der heller ikke behov for, at forsamlingshuset kastede sig ud i endnu et renoveringsprojekt.

Trods den tvungne nedlukning i foråret klarer forsamlingshuset sig stadig, og arrangementerne er begyndt at komme ind i kalenderen igen med corona-foranstaltninger.

- Det bliver ikke i år, jeg siger frem med champagnen, fordi der er overskud, men det går, siger Mette Fischer.

Annonce

Giver til hinanden

En af grundene til at forsamlingshuset stadig er oven vande økonomisk er blandt andet, at der ikke er noget gæld i huset, og så holder de sammen i Gamborg på kryds og tværs af foreningerne.


Folk har været gode til at give. Vi har blandt andet holdt indsamlingsfester. Der er altid en god grund til at holde fest i Gamborg

Mette Fischer


- Folk har været gode til give. Vi har blandt andet holdt indsamlingsfester. Der er altid en god grund til at holde fest i Gamborg, fortæller Mette Fischer.

Herudover får forsamlingshuset et kommunalt driftstilskud.

Annonce

Søger ny kok

Tankerne strejfer dog ikke nær så meget om corona, som det gør på den efterfølger, der skal tage over for den nuværende kok Svend Thomsen. Han går nemlig på pension, og fra den 1. januar vil det derfor være en ny mand/kvinde, der svinger gryderne i køkkenet.

Hvem det skal være er endnu uvist, og der er ansøgningsfrist den 15. september.

Hvad er jeres fremtidsplaner ellers? 

- Lige nu er vi mest optagede af at finde ud af, hvem der skal stå for det fremadrettet. Ellers har vi et ønske om at få overdækning over gårdhaven. Det bliver nok en lidt større investering. Nu skal vi lige tælle kroner, inden vi gør noget, men vi ved jo, at vejret er omskifteligt, så det kunne være en god idé, fortæller Mette Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce