Annonce
Fyn

Ny køreplan før jul: Fynske pendlere får nye afgangstider

Rejsende fra Nyborg og Langeskov får en ny morgenafgang mod Odense og Fredericia, og pendlere fra Langeskov til Sjælland får nye afgangstider med intercitytog. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiber.
DSB indsætter nyt morgentog fra Nyborg til Fredericia, og Odense får tre direkte afgange til Hamborg.

Fyn: Den 15. december skifter DSB køreplan, og det betyder blandt andet, at rejsende på Fyn får nye afgange. Om morgenen kan pendlerne fra Nyborg klokken 7.14 tage et regionaltog, som stopper i Langeskov klokken 7.23 og i Odense klokken 7.30.

Efter et kort ophold i Odense fortsætter regionaltoget til Fredericia med stop i Holmstrup, Tommerup, Bred, Aarup, Gelsted, Ejby, Nørre Aaby og Middelfart.

Selvom toget stopper ved alle stationer undervejs, bliver rejsetiden mellem Odense og Fredericia lidt kortere, lover DSB. For når den nye køreplan træder i kraft, skal regionaltogene mellem Odense og Fredericia ikke længere bremse for at lade sig overhale af intercitytog. De skal fremover overhale på andre strækninger, og derfor kan regionaltogen gøre turen mellem Odense og Fredericia hurtigere.

Rejsende fra Langeskov skal vænne sig til nye afgangstider, hvis de skal med intercitytog til Jylland eller Sjælland. I retning mod Nyborg og København får togene afgang på minuttal 04, og i retning mod Odense og Jylland bliver der afgang på minuttal 57.

For rejsende fra Odense, som skal ud i Europa, giver den nye køreplan flere muligheder. Fra 15. december bliver der tre direkte afgange fra Odense til Hamborg. Rejsetiden bliver tre timer og to minutter, og togene kører fra Odense klokken 8.40, 12.40 og 16.40.

Fra Hamborg til Odense bliver der afgang klokken 8.53, 12.53 og 16.53.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce