Annonce
Erhverv

Ny kæmpehandel i Middelfart-koncern: Oliefamilie køber træpiller for milliardbeløb

CM Biomass handler med træpiller i hele Europa. PR-foto: CM Biomass
Familien Østergaards store USTC-koncern har købt 60 procent af verdens største forhandler af træpiller.

Middelfart: Torben Østergaard-Nielsen og hans familie er blevet nogle af Danmarks rigeste gennem handel med olie, men nu skal der også andre brændsler i fyret. Familiens koncern United Shipping & Trading Company (USTC) har netop købt 60 procent af aktierne i træpillevirksomheden CM Biomass. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Dermed får den bredtfavnende familiekoncern et sjette forretningsområde. I forvejen beskæftiger den sig både med områder som oliehandel, logistik, rederi, it-drift og luksusbiler.


Annonce

CM Biomass vil tilføje en spændende ny bæredygtig vinkel til handels- og shippingindustrien som en naturlig forlængelse af vores aktiviteter.

Nina Østergaard Borris, ejer og driftsdirektør, USTC


Ifølge meddelelsen er det familieejede københavnske firma verdens største uafhængige handelshus for træpiller med en omsætning på tæt ved tre milliarder kroner primært i Europa. Efter fynboernes indtog vil man satse på produktion i USA.

Bæredygtig energi

"Aftalen konsoliderer USTC som en stærk, global aktør inden for shipping- og handelsindustrien. CM Biomass’ aktiviteter er en naturlig forlængelse af USTC-koncernens nuværende driftsområder og tilføjer betydelig ny ekspertise og viden, især inden for bæredygtig energi," hedder det i meddelelsen.

Her står også, at købet er et led i USTC's ambitioner om at støtte op om og muliggøre den globale overgang til bæredygtig energi.

- Vi ser et stort potentiale i de synergier, der er mellem CM Biomass og vores eksisterende aktiviteter og driftsområder, siger Nina Østergaard Borris, USTC. PR-foto: USTC

- CM Biomass vil tilføje en spændende ny bæredygtig vinkel til handels- og shippingindustrien som en naturlig forlængelse af vores aktiviteter. Med USTC i ryggen kan virksomheden løftes til næste niveau, udtaler USTC's driftsdirektør og medejer, Nina Østergaard Borris, ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Avis: Over en milliard

Parterne vil ikke oplyse prisen på aktierne, men ifølge dagbladet Børsen er den på "et stykke over en milliard kroner."

Nina Østergaard Borris, Mia, Østergaard Nielsen og deres far Torben Østergaard-Nielsen skal i fremtiden også handle med træpiller verden over. PR-foto: Selfinvest

CM Biomass, der ligger i København, har 40 ansatte i otte lande og omsatte i 2020 træpiller for tre milliarder kroner. Det gav et overskud på 130 millioner kroner før skat.

Virksomheden blev grundlagt i 2009 som en del af Copenhagen Merchants Group, der blev etableret som et mæglerfirma i 1977 af Torben Christensen. CM Biomass ledes af Torben Christensens søn, Simon Rodian Christensen, der også er direktør for hele Copenhagen Merchants Group.

Annonce

Russer er medejer

Ifølge Ejerregisteret ejes 25-33 procent af virksomheden af Sergey Genkin fra Moskva gennem et cypriotisk selskab, mens resten ejes af Torben og Simon Christensens fælles selskab CM Holding.

Simon Rodian Christensen, Skovshoved, er direktør og medejer af CM Biomass. PR-foto: CM Biomass

Købet af CM Biomass skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før det bliver en realitet.

USTC-koncernen største aktivitet er handel med olie til skibe, men den råder blandt andet også over et stort tankskibsrederi og en shipping-virksomhed. I november voksede sidstnævnte ben kraftigt, da familien overtog 75 procent af aktierne i den store transportkoncern Freja Transport & Logistics med hovedsæde i Skive.

De to store opkøb kommer efter et regnskabsår 2019/20, der gav fynboerne et meget stort rekordoverskud på en milliard kroner før skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce