Annonce
Biler

Ny kæmpe-Mercedes melder sig på banen

Den i forvejen store Mercedes GLS fylder nu endnu mere i landskabet. Den har som standard syv sæder, men kan fås med to individuelle sæder bagude. Foto: Mercedes
Den nye Mercedes GLS er et slagskib i den helt store klasse af SUV’er.
Annonce

New York er det helt rigtige sted at lancere en ny, høj og stor topmodel. Så det har Mercedes gjort.

Mærkets flagskibs-SUV byder da også på en tætpakket liste af udstyrsmuligheder, som nok skal imponere og skærpe kampen i en klasse, hvor konkurrenterne blandt andre tæller den nye BMW X7, Range Rover og Cadillac Escalade.

Den nye Mercedes GLS, som er tredje generation, er vokset på alle leder, så den nu måler over 5,2 meter i længden og omkring to meter i bredden. Det er med andre ord en dagligstue på hjul.

Modellen leveres som udgangspunkt altid med syv sæder, men den kan bestilles i en ny konfiguration med to enkelte bagsæder, som giver mere komfort til passagerne agterude. De kan blandt andet få adgang til to individuelle storskærme på 12,3 tommer, som er koblet op på den forreste styreskærm, og som kan suppleres med yderligere en syv tommer central styreskæm.

Heromme er der naturligvis også mulighed for fem-zonet klimaanlæg samt massagesæder. De er en del af de utallige udstyrspakker, som kan tilkøbes.

Mercedes GLS får en mere avanceret luftaffjedring, der fintuner komforten ned til hvert hjul. Foto: Mercedes
Annonce

Masser af sikkerhedsudstyr

Bagagerummet kan klare op til 2400 liter med sæderne lagt ned - Mercedes har ikke oplyst tallet med bagerste sæderække oppe - og adgangen kan gøres lettere ved at lade luftaffjedringen sænke bagenden en smule, når der skal pikpak om bord.

Infotainmentsystemet omfatter også nyeste generation af Mercedes' talestyrede MBUX-system, som her kan huske ejerens vaner. Så hvis vedkommende plejer at ringe et bestemt nummer på et bestemt tidspunkt af dagen, kan det poppe op på skærmen som et forslag. Som noget nyt er kø-assistenten, som kan gøre bilen delvist selvkørende, koblet op på ”livetraffic”, så bilen tager højde for kø, før man når til denne.

GLS har naturligvis den avancerede affjedring, vi kender fra S-klassen, hvor et kamera aflæser kommende vejbump og indstiller affjedringen efter dem. Det spiller sammen med et nyt system kaldet E-Active Body Control til luftaffjedringen, hvor affjedringskraften kan fintunes ned til hvert hjul for at sikre den mest behagelige fremfærd. Det hele styres af et 48-volts system.

Annonce

Klar til bilvasken

GLS lanceres med en sekscylindret benzinmotor på 363 hk, en V8’er på 483 hk - der begge kan hente yderligere 21 hk ved elektrisk overboost - og to sekscylindrede dieselmotorer på 286 hk og 330 hk. V8’eren forventes dog ikke at blive solgt i Europa.

Listen over specialudstyr omfatter også en AMG-line med sportrim og sportsfælge på 21 tommer med grå højglans lakering.

Mercedes har ikke meldt noget ud om en rendyrket AMG-version. Men mon ikke, at den kommer sammen med en superluksuriøs Maybach-variant.

Udstyrspakkerne omfatter også eksklusivt interiør med håndlavet Artico-læder, interiørdele i træ og airbag-covers i nappa.

Så væk med plastic og ind med naturmaterialer. I den helt jordnære afdeling kan man også tilkøbe en ”carwash”-knap, som med ét tryk gør bilen klar til vaskehallen.

Den nye Mercedes GLS kommer i produktion senere på året.

Den fuldt digitale instrumentering suppleres med den nyeste version af Mercedes’ talestyrede systemer. Foto: Mercedes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce