Annonce
Middelfart

Ny jernbane: Glæde i Indslev over sydlig linjeføring

Hans Berthel Jespersen er formand for Indslev Lokaludvalg, der har kæmper for en sydlig løsning, når det gælder den nye jernbane over Vestfyn. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Indslev Lokaludvalg sætter pris på Vejdirektoratets anbefaling, da landsbyen nord for motorvejen dermed ikke bliver påvirket af ny jernbane.

Indslev: Mens borgmester Steen Dahlstrøm (S) er skuffet over, at Vejdirektoratet anbefaler den sydlige linjeføring, når det gælder etableringen af en ny jernbane over Vestfyn, vender mundvigene opad i landsbyen Indslev, der ligger få hundrede meter nord for motorvejen.

Indslev Lokaludvalg havde i sit høringssvar anbefalet den sydlige løsning, fordi den nordlige linjeføring ville få konsekvenser for sognet og kirken, der ligger tæt på motorvejen og dermed også den nye jernbane.

Formanden for lokaludvalget, Hans Berthel Jespersen, var derfor en glad mand, da avisen kunne overbringe ham nyheden tirsdag morgen.

- Det var da helt fantastisk dejligt, siger Hans Berthel Jespersen, som dog ikke er overrasket over anbefalingen og henviser blandt andet til, at den sydlige løsning koster 4,1 milliarder kroner, mens den nordlige er budgetteret til 4,5 milliarder kroner.

- Jeg kan ikke se andet logik i det. For det første er der 420 millioner kroner at spare, og så synes jeg, at de argumenter, der har været blandt andet fra kommunen, har været alt for letbenet. Vejdirektoratet anførte, at der ikke var nogle generelle problemer i forhold til befolkning og erhverv ved nogen af løsningerne, og med de store udfordringer, der er med infrastrukturinvesteringer rundt omkring, ville 420 millioner kroner være godt at spare, siger Hans Bertel Jespersen.

Annonce

- Lyt til Vejdirektoratet

Steen Dahlstrøm har udtalt, at kommunen vil gøre sit til at overbevise folketingspolitikerne om, at de skal vælge den nordlige løsning, selvom Vejdirektoratet anbefaler den sydlige linjeføring.

- Jeg ved godt, at det er svært at sluge for dem (Middelfart Kommune, red.), når de gerne ville have noget andet, men jeg synes ikke, deres argumenter var velunderbyggede, siger Hans Bertel Jespersen.

Han kan dog ikke ånde lettet op endnu, da det er Folketinget, der træffer den endelige beslutning.

- Vejdirektoratet har lavet et flot og gennemarbejdet materiale, og når fagfolkene nu siger, at det er den sydlige linjeføring, det er den bedste, bør man lytte til det, siger lokaludvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Sådan holder man fast i nye vaner

Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];