Annonce
Erhverv

Ny indkaldelse til skandinavisk-tyrkisk innovation i Eurostars-programmet

- Den nye indkaldelse giver mulighed for et styrket samarbejde med partnere i Tyrkiet, hvor et Eurostars-projekt kan være starten til en introduktion til det tyrkiske marked. Og så erstatter indkaldelsen selvfølgelig ikke det almindelige Eurostars-program, så kontakt os endelig til en drøftelse af jeres spændende projekter, siger EU-konsulent Else Mejer fra Det Syddanske EU-Kontor. Pressefoto

Eurostars er EU’s program, der støtter små og mellemstore virksomheders (smv) forskning, udvikling og demonstration af nye løsninger samt adgang til nye markeder. Programmet søger samtidigt at fremme samarbejde mellem smv’er i Europa og øvrige lande, der er en del af det såkaldte Eureka-netværk.

Der er nu åbnet en ny Eurostars-indkaldelse til projektidéer med innovation og teknologiudvikling gennem samarbejde mellem Danmark, Sverige, Norge og Tyrkiet. Indkaldelsen har fokus på at udvikle innovative produkter, processer og services med et stærkt markedspotentiale inden for alle teknologiområder.

I Danmark administreres programmet gennem Innovationsfonden, som kan tildele op til 300.000 euro (cirke 2,24 millioner danske kroner) til en dansk smv i projektet, eller 500.000 euro i alt (cirka 3,73 millioner danske kroner), hvis flere danske smv’er deltager. Konsortier skal bestå af mindst en skandinavisk og en tyrkisk partner.

- Den nye indkaldelse giver mulighed for et styrket samarbejde med partnere i Tyrkiet, hvor et Eurostars-projekt kan være starten til en introduktion til det tyrkiske marked. Og så erstatter indkaldelsen selvfølgelig ikke det almindelige Eurostars-program, så kontakt os endelig til en drøftelse af jeres spændende projekter, siger EU-konsulent Else Mejer fra Det Syddanske EU-Kontor.

Deadline for projekt-ansøgninger til dette initiativ, samt til Eurostars programmet generelt, er 12. september 2019. Du kan læse mere om Eurostars programmet på www.southdenmark.be.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce