Annonce
Erhverv

Ny indkaldelse til skandinavisk-tyrkisk innovation i Eurostars-programmet

- Den nye indkaldelse giver mulighed for et styrket samarbejde med partnere i Tyrkiet, hvor et Eurostars-projekt kan være starten til en introduktion til det tyrkiske marked. Og så erstatter indkaldelsen selvfølgelig ikke det almindelige Eurostars-program, så kontakt os endelig til en drøftelse af jeres spændende projekter, siger EU-konsulent Else Mejer fra Det Syddanske EU-Kontor. Pressefoto

Eurostars er EU’s program, der støtter små og mellemstore virksomheders (smv) forskning, udvikling og demonstration af nye løsninger samt adgang til nye markeder. Programmet søger samtidigt at fremme samarbejde mellem smv’er i Europa og øvrige lande, der er en del af det såkaldte Eureka-netværk.

Der er nu åbnet en ny Eurostars-indkaldelse til projektidéer med innovation og teknologiudvikling gennem samarbejde mellem Danmark, Sverige, Norge og Tyrkiet. Indkaldelsen har fokus på at udvikle innovative produkter, processer og services med et stærkt markedspotentiale inden for alle teknologiområder.

I Danmark administreres programmet gennem Innovationsfonden, som kan tildele op til 300.000 euro (cirke 2,24 millioner danske kroner) til en dansk smv i projektet, eller 500.000 euro i alt (cirka 3,73 millioner danske kroner), hvis flere danske smv’er deltager. Konsortier skal bestå af mindst en skandinavisk og en tyrkisk partner.

- Den nye indkaldelse giver mulighed for et styrket samarbejde med partnere i Tyrkiet, hvor et Eurostars-projekt kan være starten til en introduktion til det tyrkiske marked. Og så erstatter indkaldelsen selvfølgelig ikke det almindelige Eurostars-program, så kontakt os endelig til en drøftelse af jeres spændende projekter, siger EU-konsulent Else Mejer fra Det Syddanske EU-Kontor.

Deadline for projekt-ansøgninger til dette initiativ, samt til Eurostars programmet generelt, er 12. september 2019. Du kan læse mere om Eurostars programmet på www.southdenmark.be.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce