Annonce
Biler

Ny Honda Jazz tager kampen op mod Toyota Yaris

Hos Honda holder man fast i MPV-formatet med den nye generation Jazz, der fortsat er en rummelig bil. Foto: Honda
Honda er klar med den nye Jazz, der er prissat til 215.000 kroner, og som udelukkende kommer som hybrid med en 1,5-liter benzinmotor på 109 hk.

Efter lang tids optakt er Honda nu klar med den nyeste generation af miniklasse-MPV’en Jazz. Den er lige så praktisk som forgængeren, hvor Honda holder fast i de såkaldte ”Magic Seats”, som er bagsæder, der kan klappes helt op som biografsæder, så der kan ryge en cykel om bord på tværs.

Lanceringen sker med rendyrkede hybridversioner, der arbejder med to elmotorer og højspænding, og som spiller sammen med en CVT-gearkasse, frem for mange af de mere tillempede typer, som findes på markedet med systemer på 12 eller 48 volt.

Hjertet i alle modellerne er en 1,5-liters benzinmotor uden turbo, der fungerer med to kompakte elektriske motorer. Her leverer et batteri den opsamlede strøm til de elektriske motorer, som kan give bilen et skub og strække dråberne, mens en trinløs automatisk CVT-gearkasse overfører kræfterne til forhjulene.

Det resulterer i en samlet ydelse på 109 hk, 0-100 kilometer i timen klares på 9,5 sekunder, mens topfarten er 175 kilometer i timen. På bundlinjen står et forbrug, der er 20,8-22,2 km/l.

Honda Jazz

Den første model med navnet blev præsenteret i Japan i 1983. Men den første rigtige model af slagen kom på banen 2001. Herhjemme fik modellen sit gennembrud med generationen fra 2007, der blev Årets bil i Danmark 2009. Den næste generation kom i 2013 og har levet et mere anonymt liv.

Få med samme type motor

Den eneste anden model, som har motorer med den hybridteknologi, som arbejder med effektiv højspænding, er Toyota Yaris, der om kort tid kommer i en helt ny generation med en 1,5-liters hybridmotor på 116 hk, og som klarer 26,3 km/l.

Den er som udgangspunkt dog noget billigere end Honda Jazz. Mens Yaris starter fra 166.000 kroner for den billigste H1-variant med pænt udstyr, koster Jazz fra 215.000 kroner.

Honda-modellerne er dog generelt meget godt udstyrede, så en nærmere sammenligning kræver en detaljeret gennemgang.

Jazz har altid været rummelig. Det gælder også den nye model, der i længden matcher klassen, men som er højere i kabinen. Samtidig er bagsæderne altså unikke for Honda, så du for eksempel kan få større ting ind.

Ud over de klassiske MPV-dyder som godt med luft, er der også fin plads på bagsædet, lover Honda. Bagagerummet på cirka 300 liter matcher klassen.

Annonce

Pænt med sikkerhedsudstyr

Jazz er godt med på sikkerhedsfonten. Den byder som standard på en komplet pakke, der blandt andet omfatter LED-forlygter, adaptiv fartpilot, aktiv vognbaneassistent, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, skiltegenkendelse, der spiller sammen med fartpiloten, advarsel for trafik i blinde vinkler, fjernlysassistent og automatisk nødopkald. Med i udstyret er også en ny type airbag, som folder sig ud mellem forsæderne, og som sikrer, at man ikke slår hovederne sammen. Det er et krav fra Euro NCAP for at kunne give de højeste karakterer for sikkerhed efter de nyeste regler, og tilsvarende airbags findes i den nye Yaris.

Generelt er udstyret i Jazz pænt. Grundmodellen Jazz Comfort har regnsensor, varme i sæderne, klimaanlæg, og to USB-indgange, mens næste udstyrsniveau, Elegance, der starter fra 234.000 kroner, blandt andet har Apple Carplay.

Som noget nyt kan kunderne nu også vælge den mere rustikt-udseende friluftsmodel Crossstar, der mest er en optisk variant, der byder på tagræling og mere trim. Den starter dog også fra bekostelige 284.000 kroner.

Mens den forrige generation af Honda Jazz hentede pæn ros og blev kåret som årets bil i Danmark 2009, har den seneste generation levet et mere anonymt liv. Ingen af de to modeller har dog solgt stort. Tiden vil vise, om den nyeste generation kan gøre op med det.

Honda Jazz har stadigvæk Magic Seats, som er bagsæder, der kan klappes op som biografsæder, så man kan få mere med ombord. Foto: Honda
Inden døre er der højt til loftet, og der er meget sikkerhedsudstyr ombord. Foto: Honda
Annonce

Mest læste

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Odense For abonnenter

Advarer mod parkeringsfælde: - Umuligt at vide, at man ikke må holde der

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Assens

Politiet stoppede slagsmål i Assens - en person er sigtet

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Middelfart For abonnenter

Sjællandsk center for hjerneskadede går over Storebælt: Cervello vil erobre Fyn og Jylland fra ny adresse i Middelfart

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Annonce