Annonce
Erhverv

Ny hæder til slotsfrue

Christina Hou Holck har de seneste mange år drevet Holckenhavn Slot som konference- og festlokation, og nu er hun hædret som Årets Erhvervskvinde. Foto: Peter Leth-Larsen

Ejeren af Holckenhavn Slot ved Nyborg, Christina Hou Holck, er Årets Erhvervskvinde - på 15 år er hun gået fra ung baronesse til succesfuld erhvervskvinde

Et fyrtårn i erhvervslivet og en rollemodel fra andre aktive kvinder i erhvervslivet.

To beskrivelser, som Erhvervskvinderne, et netværk for ambitiøse karrierekvinder fra hele landet, sætter på slotsfrue Christina Hou Holck fra Hockenhavn Slot syd for Nyborg.

Holck har netop fået pris og hæder som Årets Erhvervskvinde af organisationen på årets landskonference.

Endnu en gang får den tidligere baronesse fra slottet ved Nyborg hæder og ære for sin måde at drive slottet på - hvilket hun gør sammen med sin mand, Dennis Hou Holck.

- For mig er det ikke vigtigt at vinde, men bare det, at jeg er nomineret, er jeg enormt stolt over. Det har været en lang rejse for mig at komme hertil, men jeg har haft fantastiske mennesker omkring mig - især min mand, som har hjulpet og støttet mig, siger Årets Erhvervskvinde selv om prisen.

Da hun i 2007 blev gift med sin nuværende mand, betød det også, at hun måtte afgive titlen som baronesse på det familieejede slot i Nyborg.

Dermed tog hun endnu et skridt på rejsen med slottet, som begyndte, da hun som ung kvinde på 26 år vendte "hjem" i 2000 for at overtage familieslottet efter, at hun havde mistet sin mor tidligere det år.

Ved faderens død 10 år tidligere havde Christina Hou Holck arvet slottet, som også gav hende en regning på 20 millioner kroner med 32 procent i arveafgift.

Hjemkomsten blev også starten på en omlægning af aktiviteterne på slottet, som siden er blevet åbnet for omverdenen med bryllupper, konferencer og årlige julemarkedet.

Det har været så stort et arbejde og såstor en succes, at Christina Hou Holck tidligere er blevet kåret som Årets Fynbo af denne avis og nu også kan kalde sig Årets Erhvervskvinde.

I dag har hun og gemalen, Dennis, 16 ansatte på slottet og 60 løst tilknyttede. Selv er parret med deres to børn flyttet ud af slottet til fordel for et almindeligt hus på området.

- Mine medarbejdere har været helt enestående, og dem vil jeg gerne sige tak til. Og tak til jer fra Erhvervskvinder, fordi I synes, at jeg er værdig til at modtage den her pris, lyder det fra Christina Hou Holck, som var nomineret sammen med to andre dygtige og inspirerende kvinder, nemlig Cæcilie Ning Hage og Malene Smidt Hertz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB's Robin Østrøm i Abildtrup&Rasmussen

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce