Annonce
Nyborg

Ny gruppe: Slip Vindinge Å Fri

Slusen ved Kullerup ligger langt fra alfarvej, og man kan kun komme derud til fods eller på cykel. Grafik: Leif Nørmark
Ny gruppe på Facebook kæmper for at få Kullerup Sluse helt væk. Beslutningen kan ventes snart
Annonce

Nyborg/Kullerup: "Slip Vindinge Å fri".

Det er navnet på en ny gruppe på Facebook, der er poppet op i løbet af den seneste uge.

Bag gruppen står folk fra Nyborg Sportsfiskerforening, og de forsøger at få en folkelig stemme i den noget tekniske diskussion om fremtiden for Kullerup Sluse - den 800 år gamle opstemning i Vindinge Å, der gjorde det muligt for middelalderkongerne at skaffe frisk vand til Nyborg Slot og by via en lang gravet kanal, kaldet Ladegårds Å.

Sagen er varm, fordi de slusen er udpeget som en spærring af åen, og så har kommunen pligt til at gøre et eller andet.

Sagen om slusen er på dagsordenen i kommunens Teknik & Miljøudvalg mandag den 30. november, men her er der ikke lagt op til en afgørelse.

Derimod skal politikerne have oplæg fra de to hovedmodstandere i sagen: Museumsdirektør Erland Porsmose vil fortælle, hvorfor en form for sluse skal bestå af hensyn til fortællingen om Nyborg.

Sportsfiskerforbundet vil på sin side fortælle politikerne, hvorfor opstemningen helt skal fjernes, så miljøet og ørrederne får frit svømmevand i Vindinge Å efter 800 år med dårlige forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce