Annonce
Håndbold

Ny GOG-målmand pillede pynten af Danmark

Islandske Viktor Gisli Hallgrimsson - ham kan GOG-fansene godt glæde sig til at se i det sydfynske mål fra den kommende sæson. Privatfoto
Danmark led lørdag sit første nederlag ved VM-slutrunden for U21 i Spanien, da Island vandt 25-22. Storspil af Viktor Gisli Hallgrimsson i islændingenes mål. GOG har skrevet treårig kontrakt med netop Hallgrimsson.

Håndbold: Der er forskel på at stå som målmand i en VM-slutrunde for U21 - og så konstant at skulle møde de bedste danske ligaangribere og europæiske storspillere i Champions League.

Alligevel kan man ikke lade være med at tænke den tanke, at GOG har gjort et decideret kup med klubbens treårig aftale med det islandske supertalent mellem stængerne, 19-årige Viktor Gisli Hallgrimsson.

Danmark led lørdag aften sit første nederlag ved VM-slutrunden for U21 i Galicien, Spanien, da de rød-hvide tabte 22-25 til Island efter at have været bagud med 9-13 ved pausen. En stor del af årsagen til det danske nederlag hed netop Hallgrimsson, der i øvrigt også ganske fortjent blev "kampens spiller".

Mere om det islandske stortalent senere.

Men først er det vigtigt at understrege, at Danmark er videre til næste uges slutkampe ved slutrunden i det spanske. De rød-hvide har ligesom Island seks point i gruppe D og møder mandag svage Chile, der godt nok søndag vandt 25-22 over Argentina. Det er danskernes sidste gruppekamp.

Sport Fyn tror på, at Danmark er ret så sikker på avancement til torsdagens kvartfinalerunde. I ottendedelsfinalen er mulige modstandere blandt andet Kroatien og Portugal.

Annonce

Mandag gælder det Chile

Danmark mangler nu kun en kamp i det indledende gruppespil ved VM-slutrunden for U21-herrer. På mandag møder de rød-hvide således Chile med kampstart kl. 12.00.

Ender Danmark som nummer et i gruppe D, bliver modstanderen i ottendedelsfinalen nummer fire i gruppe C. Bliver danskerne toer, bliver modstanderen nummer tre fra gruppe C. Ottendedelsfinalerne spilles onsdag.

Kvartfinalerne afvikles torsdag, semifinalerne lørdag og finale/bronzekamp søndag.

Kun fire mål på 20 minutter

Danmark havde sine tre GOG-repræsentanter i vital aktion mod Island - Emil Lærke, Mathias Gidsel og Lukas Jørgensen. Men de havde alle tre store problemer mod Viktor Gisli Hallgrimsson. Ikke mindst Jørgensen fra stregen. Det islandske stortalent med den markante statur og rækkevidde - han fylder stort i målet - virker ikke mindst unik, når der skal reddes afslutninger fra stregen.

Efter små 20 minutter havde Danmark kun nettet fire gange.

Senere fik de rød-hvide lukket mere op for scoringsposen. Emil Lærke endte på seks mål - heraf et på straffekast. Mathias Gidsel nettet tre gange, og Lukas Jørgensen to gange. Gidsel gjorde sig også markant bemærket med gode frispilninger.

Danmark var bagud hele vejen mod Island - undtagen ved føring 2-1 til de rød-hvide efter en scoring, hvor netop Gidsel havde leveret en perfekt frispilning.

Island havde læst danskerne godt. De nordiske brødres forsvar gik blandt andet højt på Emil Lærke, og så havde de rød-hvide svært ved at finde alternative angrebsløsninger. Blandt andet fordi Hallgrimsson stod så stærk på afslutningerne tæt under mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce