Annonce
Biler

Ny fransk flyder skal vise banebrydende design

Den futuristiske konceptbil, Citroën Cxperience fra 2016, giver et vink om tankerne bag den nye C5. Foto: Citroën
Citroën arbejder på en ny C5, som skal gå nye veje og kommer på markedet i 2021.
Annonce

Verden handler ikke kun om høje biler. Derfor kommer den forholdsvis nye Citroën C5 Aircross ikke til at stå alene og får følge af en designmæssigt banebrydende C5.

Sådan lyder meldingen fra Laurence Hansen, som er produkt- og strategi-direktør hos det franske mærke.

Citroën stoppede ellers med produktion af firmaklasse-modellen for et par år siden. Men der er lagt op til en efterfølger, som måske endda skal bygge på samme designtradition som GS, CX, BX og Xantia, skriver den internationale motorpresse. Altså en slags stor femdørs hatchback, men som i tidens ånd smelter klasserne sammen.

Et bud på designsnittet kunne være konceptbilen Cxperience fra 2016, der angiveligt kommer til at være udgangspunktet i modellen. Den skal bygges på samme EMP2-platform som Peugeot 508 og DS9, hvilket fortæller noget om størrelsen, og den er angiveligt tæt på.

"Stol på os. Bilen eksisterer, og den er fantastisk. Det er en virkelig vigtig bil for os," lyder det fra Laurence Hansen.

Første skridt bliver dog den nye C4 hatchback, der vises i slutningen af juni og giver et hint om mærkets nye designsnit.

Den helt nye C5 ventes på banen i 2021.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce