Annonce
Indland

Ny forsvarsminister melder klar til lang mission

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Trine Bramsen fik et signalhorn af sin forgænger og blæste straks klar til at rulle det nye forsvarsforlig ud.

Både lokalet og humøret var mere end lunt, da den afgående Claus Hjort Frederiksen (V) torsdag overdrog depechen i Forsvarsministeriet til sin efterfølger, Trine Bramsen (S).

Claus Hjort Frederiksen smed jakken, takkede sine nærmeste medarbejdere gennem de seneste to og et halvt år og vendte sig med rosende vendinger mod sin arvtager.

- Jeg kender dig ikke så godt, men du er kendt for at være flittig og for at kunne dit politiske stof.

- Og så har du et dybt kendskab til Forsvaret gennem dit medlemskab af forsvarsudvalget og som tidligere konsulent på forsvarsområdet, sagde han og forærede "dagens hovedperson" et signalhorn.

- Det kan du få brug for, når du skal trænge igennem herinde, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Den nye minister kvitterede med et lydløst trut og forærede til gengæld sin forgænger en drone, så han kunne "beholde overblikket" fra sin plads i opposition.

Henvendt til sine mange nye medarbejdere, sagde Trine Bramsen:

- Vi skal ud på en vigtig og spændende og forhåbentlig meget lang mission sammen her i ministeriet. Og vi skal sørge for, at dem vi sender ud føler sig værdsatte.

Trine Bramsen kommer til sit nye ministerium på et tidspunkt, hvor Forsvaret for nylig har fået udstukket sin langsigtede kurs i forbindelse med et seksårigt forsvarsforlig.

Alligevel forventer hun at komme til at sætte et klart aftryk på sit område.

- Jeg skal få alle ordene på papiret til at blive til virkelighed. Det svære bliver jo at få det ud at virke i det daglige.

- Og så bliver det min opgave at håndtere de forskellige trusler, der jo kommer i nye udformninger hver eneste dag. De stopper jo ikke bare fordi, man har lavet et forlig sidste år, siger hun.

Trine Bramsen kommer til posten efter en årrække som Socialdemokratiets retsordfører.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce