Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny forpagter på plads: Dalkilden-kok overtager Svanninge Sognegård

Kim Gjersen bliver frem over chef for to køkkener, når forpagteren af Café Dalkilden også overtager værtsskabet i Svanninge Sognegård. Foto: Palle Søby.
38-årige Kim Gjersen skal fremover både drive cafeen ved golfklubben og køkkenet i kulturhuset i Millinge
Annonce

Svanninge: Det bliver forpagteren på Café Dalkilden, kokken Kim Gjersen, der overtager køkkenet i Svanninge Sognegård, når Karen Grubbe Hynkemejer slipper grydeskeen senest med udgangen af marts.

Bestyrelsen for kulturhuset har været hurtigtarbejdende, siden Karen Grubbe Hynkemejer ved årsskiftet afleverede sin opsigelse. Hun vil gerne satse endnu mere på skolemad og firmamad, og har svært ved at få det til at hænge sammen med også at være værtinde i sognegården.

Med 38-årige Kim Gjersen får Svanninge Sognegård en forpagter, der kender sydfynboernes smag for god mad. Han har uden afbrydelser arbejdet i restaurationsbranchen, siden han som 13-årig startede som opvasker. Fra opvasken skiftede han hurtigt til komfuret som kok, og han har tidligere lavet mad i Café Wessel og på Kværndrup Kro. Han var også en tur om Brobyværk Kro, inden han for to år siden overtog forpagtningen af Café Dalkilden ved Faaborg Golfklub efter Brian Westphal.

- Café Dalkilden holder lukket i fire måneder om året, og jeg vil faktisk gerne have mere at se til. Min kone Nadia træder ind i firmaet, og i det hele taget bliver der flere timer til mine folk. Jeg ser det som en fordel af få to køkkener, der er trods alt ikke mere end fem minutters kørsel mellem dem, siger Kim Gjersen, der regner med at satse på traditionel, dansk mad - både til arrangementer på sine to spisesteder og ud af huset.

- Menuerne sætter vi sammen efter festarrangørernes ønsker, understreger han.

Formand for Svanninge Sognegård, Ernst Jørgensen, Faldsled, er glad for, det hurtigt er faldet på plads med at finde ny forpagter:

- Det er en vært, der rummer det, som der skal til for at være vært i sognegården, siger han, idet han ser frem til samarbejdet.

Ernst Jørgensen oplyser, at overtagelsen sker i en glidende overgang, fordi Karen Hynkemejer er ved at klargøre sit nye arbejdssted.

Ved et værtskifte før 1. april vil de, der har lavet en aftale med Karen Hynkemejer, blive kontaktet af Kim Gjersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce