Annonce
Nordfyn

Ny formand søges til "familien Morud IF": Preben Jensen trækker sig efter 16 år som formand i Nordfyns største idrætsforening

Preben Jensen, afgående hovedformand for Morud Idrætsforening. Foto: Dorthe Wolff
Preben Jensen har været formand for Morud Idrætsforening i 16 år, og selvom han stadig synes godt om arbejdet i foreningen, vælger han nu at trække sig.

Morud: Det er ikke fordi, at arbejdet i Morud Idrætsforening er blevet uinteressant eller trættende, at Preben Jensen nu, efter 16 år på posten som formand, trækker sig.

Men han fik en gang et godt råd, som han gerne vil følge: At man skal trække sig fra en tillidspost, mens man fortsat har lyst til jobbet.

Og så er der selvfølgelig også alderen, som begynder at trykke.

Annonce

- 16 år er lang tid, og med den alder, jeg nu har, synes jeg ikke, at det er fair at forlænge samarbejdet, lyder det fra den 79-årige nu afgående formand.

Derfor søges der nu efter en ny ordførende formand, som kan fylde posten ud fra næste generalforsamling den 17. juni. Og der er nok af spændende opgaver at tage fat på.

- Det er en stor og spændende idrætsforening, kommunens største med 2200 medlemmer i 10 afdelinger. Og der er mange udfordringer - det kan være alt lige fra den årlige byfest til at friluftsbadet skal renoveres for seks-syv millioner. Samtidig er der for eksempel gang i konstruktive overvejelser om at etablere padeltennis i Morud.

En stor familie

Når Preben Jensen ser tilbage på sin tid som formand, oplever han den som en "harmonisk periode for familien Morud IF".

- Som ordførende formand er det lykkedes mig at undgå alle former for kontroverser afdelingerne imellem. Vi har kunnet snakke os i gennem alting i de 16 år. Vi bebrejder aldrig nogen noget, og det håber jeg også bliver konceptet fremover for den nye ordførende, siger han og tilføjer om samarbejdet i foreningen:

- Det er meget tydeligt, at når der er en af afdelingerne, der er i problemer, i økonomisk underskud for eksempel, så dækker fællesskabet underskuddet.


Jeg er sikker på, at vi nok skal finde en god, ny formand. Det er straks værre, når vi skal have ny kasserer efter den nuværende, som har siddet i 46 år. Det er meget nemmere at være formand end det er at være kasserer.

Preben Jensen, afgående formand for Morud Idrætsforening


I sin tid som formand har Preben Jensen blandt andet samlet handygruppen Ka-Sæl, som er en gruppe frivillige, der blandt andet hjælper med at passe og vedligeholde området ved hal og friluftsbad i Morud, ligesom de stiller med arbejdskraft, når pengene fra kommune og forening ikke rækker til at betale for alle nødvendige arbejdstimer. Her er nyeste projekt en bro nummer to bag friluftsbadet, en kopi af broen i Monets haver i Paris.

Annonce

Leveringsdygtig by

Selvom der er nok af opgaver at gå i gang med i foreningen, er Preben Jensen ikke i tvivl om, at der kan findes en god kandidat i byen.

- Morud er fyldt med dygtige folk, så jeg er sikker på, at vi nok skal finde en god, ny formand. Det er straks værre, når vi skal have ny kasserer efter den nuværende, som har siddet i 46 år. Det er meget nemmere at være formand end det er at være kasserer, lyder det med et smil fra Preben Jensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce