Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny formand for menighedsråd skal lede kirken gennem kæmperenovering og fornyelse

Thomas Partick Ingemansen har i tre år siddet som næstformand for menighedsrådet. Nu har han overtaget formandsposten fra Erik Buch. Foto: Torsten Cilleborg.
31-årige Thomas Patrick Ingemansen har afløst Erik Buch, som i 27 år sad som formand for Faaborg Menighedsråd
Annonce

Faaborg: I søndags overtog Thomas Patrick Ingemansen formandskabet i Faaborg Menighedsråd efter Erik Buch, som har varetaget hvervet i 27 år. Erik Buch, der fylder 78 her i december, har selv ønsket sig løst fra posten.

Afløseren er bare 31 år, men har allerede siddet tre år som næstformand, og han er klar til at forny kirken på mere end én måde. Foran Thomas Patrick Ingemansen ligger blandt andet den største renoveringsopgave af den 480 år gamle klosterkirke, der er set i nyere tid.

Kirken skal sættes i stand for 18-20 mio. kr., og den kommer til at stå lukket i mere end et år.

- Vi forventer at arbejdet sættes i gang til oktober, og at kirken kan genåbne første søndag i advent 2021, men der er selvsagt mange usikkerhedsmomenter i så stor en opgave, konstaterer den nye formand.

Thomas Patrick Ingemansen

31 år, født og opvokset i Faaborg. Gik på Toftegårdsskolen og tog studentereksamen ved Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Arbejder i dag som erhverskunderådgiver ved Danske Andelskassers Bank i Svendborg. Læser jura ved siden af jobbet.

Blev valgt til Faaborg Menighedsråd i Faaborg for tre år siden, fik posten som næstformand og afløser søndag Erik Buch som formand for menighedsrådet.

Bor sammen med sin kæreste i Faaborg.

Har en passion for orgelmusik og har lært sig selv at spille kirkeorgel.

Annonce

Hvælvinger slår revner

Behovet for renovering er ikke akut eller overraskende, men kirkegængerne har lagt mærke til, at der en del steder er dybe revner i hvælvingerne. Der er selvfølgelig ikke fare for, at taget styrter sammen under kirkelig ceremoni.

- Det er bare et arbejde, der skal gøres, siger Ingemansen.

Det er nok et spørgsmål, om man kan tillade sig at kalde den form for renovering for en fornyelse af kirken, men det står ellers højt på formandens prioriteringsliste, hvad sognebørnene allerede har oplevet i løbet af de tre år, han har siddet som næstformand. Det er især på Thomas Patrick Ingemans initiativ, at kirkerummet er blevet brugt til rock-koncerter med Queen-kopisterne "Kind of Magic" og Bruce Springsteen-hyldesten "E-Street Jam".

Annonce

Lyngvilds fotokunst

Og det er sådan set også den nye formand, der har skabt aftalen med designeren og fotokunstneren Jim Lyngvild om, at Lyngvild skal lave en udsmykning til kirken med 30 kvadratmeter fotostater med bibelske motiver i en moderne fortolkning.

Det er et opsigtsvækkende, blandt andet fordi Jim Lyngvild er erklæret asatro, og fordi hans lidt provokerende attituder og værker ofte vækker stor debat.

Men Thomas Patrick Ingemansen vil netop gerne have debat, og han er ikke bange for Lyngvilds alliancer med de gamle vikingeguder. Faktisk har han selv ved en tidligere lejlighed ageret fotomodel for Jim Lyngvilds fantasirige skildringer af de nordiske guder. Den nye formand for menighedsrådet har såmænd lagt krop til Lyngvilds fortolkning af guden Vidar, som ved Ragnarok dræber Fenrisulven.

- Der er mange lighedspunkter, der er mellem kristendommen og asatro. Det afgørende er, at jeg har tillid til, at Jim Lyngvild har respekt for det rum, han skal udsmykke. Han har frie hænder rent kunstnerisk, men undervejs får han åndelig vejledning og teologisk guidning af Lene Matthies og provst Lars Ole Jonssen, fortæller Thomas Patrick Ingemansen.

Annonce

Håber på debat om kirkekunst

For hans skyld må værkerne, der kommer op i kirken i løbet af foråret, og som udstilles, til kirken lukker i efteråret, gerne være lidt vilde.
- Jeg ser ikke problemer i, at Jim Lyngvild kan udfordre vores gængse billeder af bibelske scenarier, og det vil kun glæde mig, hvis Jim Lyngvilds værker kommer til at skabe debat og dialog. Det vil vi faktisk lægge op til, at de gør, lyder det fra formanden.
Han sætter en ære i at åbne kirken og skabe opmærksomhed om den:
- Vores kirke er åben for alle, og jeg vil da ønske, at flere vil bruge den, så jeg vil gerne væk fra myten om, at kirken er et højhelligt sted. Jeg er ikke selv hellig, blot fordi jeg er medlem af menighedsrådet, og jeg mener faktisk, at kristendommen er meget mere udbredt, end de fleste går og tænker over. Det vigtigste budskab i min tro er næstekærligheden, og den praktiserer vi stort set allesammen på daglig basis, fra vi hilser hinanden god morgen med et håndtryk, et kram eller en kop kaffe, når vi møder på arbejde, og på den måde, vi hjælper hinanden og er omsorgsfulde gennem dagen, siger den nye formand.

Hellingsåndskirken i Faaborg er fra 1539. Foto: Torsten Cilleborg
Kirken er ikke et højhelligt sted. Den er et sted for alle kristne, om dem er der mange flere af, end vi går og tænker over i det daglige, mener den nye formand for menighedsrådet. Foto: Torsten Cilleborg
Revnerne i hvælvingerne er tydelige og dybe, så nu skal kirken sættes gennemgribende i stand. Foto: Torsten Cilleborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce