Annonce
Nordfyn

Ny form for jobformidling giver resultater på Nordfyn

Straks-Rekruttering ligner en effektiv måde at løse nogle af de problemer lokale håndværkervirksomheder har med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. PR Foto
Lokal virksomhed fik hurtigt løst problem med at finde kvalificerede medarbejdere. Det er første resultat af en ny type jobformidling, som Jobcentret i Nordfyns Kommune prøver af.

Nordfyn: Lokale håndværkervirksomheder på Nordfyn oplever problemer med at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Ordrebøgerne er fulde, men det kniber med at skaffe ledige hænder. Konsekvensen er, at virksomheder bliver nødt til at sige nej til nye ordrer.

Det har fået Jobcenter Nordfyn til at prøve en ny form for rekruttering af. Metoden går ud på, at virksomheden bliver tilbudt et direkte møde med et antal håndplukkede kandidater.

På mødet får virksomheden lejlighed til at præsentere sig selv som arbejdsplads og tager efterfølgende en samtale med hver kandidat.

Annonce

Høj succesrate

Nordfyns Brolægning er den første lokale virksomhed, som har prøvet den nye metode.

Jobcenter Nordfyn fandt frem til fire kandidater til et møde efter den nye model. Mødet blev holdt hurtigt med resultat: En kandidat er blevet ansat i Nordfyns Brolægning, og endnu en af kandidaterne er kommet i praktik.

Ejer af Nordfyns Brolægning Benny Hansen er meget positiv.

- Der var gjort et godt fodarbejde fra Jobcentret. Kandidaterne virkede velforberedte og motiverede. Det er en tidsbesparende måde at rekruttere nye medarbejdere på, og derfor er der også god økonomi i det.

Ligner win-win

Straks-Rekruttering er sat i søen med baggrund i Dansk Industris seneste erhvervsklimaundersøgelse. Her har de nordfynske virksomheder efterspurgt mere hjælp til at finde ledige medarbejdere.

En embedsmandsgruppe har på den baggrund set på løsningsmuligheder, og Straks-Rekruttering er et af de initiativer, der er sat i søen.

Det ser ud til at være win-win for alle.

- Vi når de bedste resultater, når der er flere parter, der arbejder sammen om et fælles mål. Det har givet en direkte dialog, hvor de ledige har fået feedback fra virksomheden, ligesom virksomheden har hørt kandidaternes tilbagemelding, siger virksomhedskonsulent Danielle Nørlev fra Jobcenter Nordfyn.

Hun har sammen med sin kollega Ann Jeanett Seest været ansvarlig for det nye koncept.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce