Annonce
Kerteminde

Ny forening i Munkebo søger hjælp til at skabe liv på bakken

En ny forening er på vej i Munkebo, og du er inviteret med i den: Munkebo Bakkes Venner.Foto: Michael Bager
Den selvejende institution Munkebo Bakke nedlægger sig selv og genopstår som Munkebo Bakkes Venner.

Munkebo: Da Bakkegården er revet ned, og Den Selvejende Institution "Munkebo Bakke" i sin tid blev skabt for at udvikle gården, nedlægger institutionen sig selv. Det fortæller formand Troels Nielsen:

- Vi giver ikke op. Men forudsætningerne er ændret. Formålet var at udvikle gården, og den er der jo ikke mere. Og vi kan se, at der nok ikke kommer den store forkromede løsning for bakken foreløbig, så længe Østfyns Museer graver deroppe. Derfor mener vi, det kan klares i foreningsregi.

Torsdag den 29. august klokken 16 er alle, der ønsker at gøre en positiv forskel for Munkebo Bakke derfor inviteret til informationsmøde i Munkebo Kulturhus. Umiddelbart efter vil der være stiftende møde for den nye forening.

Der er nok at tage fat på for Munkebo Bakkes Venner, fortæller Troels Nielsen:

- Formålet vil være at gøre en positiv forskel for Munkebo Bakke og gøre det til et attraktivt område for mennesker at mødes. Vi har et klart formål om at få det info-hus op at stå. Der mangler stadig 150.000 kroner, som skal søges hos fonde. Måske er der også nogle nye mennesker, som kan se nogle nye muligheder i området, fortæller han.

Omtalte info-hus er dog ikke kun til infotavler. Planen er, at det skal indeholde et toilet, der kan erstatte den mobile toiletvogn, som kommunen foreløbig har stillet op.

Også den har Troels Nielsen været med til at kæmpe for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce