Annonce
Assens

Ny forældreforening i Assens Kommune: - Nu er vi her

Assens Forældreorganisation er klar til at råbe vagt i gevær, hvis der i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret kommer besparelser på børneområdet på bordet. Som forældre eksempelvis gjorde (billedet), da der i 2018 blev sparet på ledelsen i den kommunale dagpleje. Arkivfoto: Martin Kloster
Assens Forældreorganisation er efter stiftende generalforsamling klar til at udbrede kendskabet til den nye forening.

Glamsbjerg: Første store opgave for den nystiftede forening Assens Forældreorganisation bliver at udbrede kendskabet til foreningens eksistens. Det fortæller Camilla Lykke Sørensen, som på den stiftende generalforsamling 13. august blev valgt som formand.

- Der er allerede nogle stykker, der har spurgt til, hvordan man bliver medlem. Der er vel en 15 stykker, der har vist interesse, fortæller hun.

Foreningen skal dog have mange flere medlemmer, hvis den skal blive en relevant samarbejdspartner for Assens Kommune, og derfor vil bestyrelsen efter sit første møde 9. september, hvor man også skal afklare detaljer om medlemsskab og indmeldelse i foreningen, besøge daginstitutionerne i Assens Kommune for at skabe synlighed.

- Vi vil få lavet plakater til alle institutioner, og så har vi i arbejdsgruppen snakket om at tage ud til forældremøder og høre, om vi må få nogle minutter af forældrenes tid. Der er mange institutioner, der holder forældremøder i forbindelse med valg til bestyrelserne i efteråret. Jo flere medlemmer, vi kan blive, jo bedre, siger Camilla Lykke Sørensen, som tilføjer, at det dog først og fremmest er noget, bestyrelsen skal drøfte på sit møde i september.

Annonce

Bestyrelsen

Bestyrelsen i Assens Forældreorganisation har konstitueret sig således: Camilla Lykke Sørensen (formand), Ebberup, Jacob Emil Hansen (næstformand), Glamsbjerg, Sidse Thomsen, Haarby, Heidi Jaska, Dreslette, og Pernille Borne fra Assens.

Suppleanter: Diana Laas Hansen, Haarby, Simone Lærke Hansen, Haarby, Jeanette Sandberg, Tommerup, og Diana Popa, Haarby.

Vil med til møder

Formålet med Assens Forældreorganisation er at være talerør for børn i alderen fra nul år til 3. klasse, og initiativet til foreningen opstod i kølvandet på de store besparelser, der i 2018 blev gennemført på børneområdet i Assens Kommune. Derfor vil den nye forening følge de kommende budgetforhandlinger i Assens Kommune intenst, deltage i byrådsmøder og invitere sig selv på kaffe hos udvalget for Uddannelse, Børn og Familie, fortæller den nyvalgte formand.

Camilla Lykke Sørensen er 32 år, bor i Ebberup, er mor til tre børn og tidligere formand for dagplejebestyrelsen i Assens Kommune. Hun var en af initiativtagerne til en demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner, som fandt sted i Assens 6. april i år.

Ønske om foredrag for ansatte

Assens Forældreorganisation er medlem af Forældrenes Landsforening (FOLA), og udgangspunktet er, at det er gratis for medlemmer, som også har meldt sig ind i FOLA, at være medlem af Assens Forældreorganisation. Den lokale forening får til gengæld en vis procentdel af kontigentindtægterne fra landsforeningen.

- Vi har ikke et ønske om en stor økonomi, men vi har for eksempel talt om, at det kunne være spændende at lave et aftenarrangement for alle ansatte i daginstitutionerne med Mette Carendi (psykolog og forfatter, red.), som holdt et oplæg ved vores stiftende generalforsamling og er en af de klogeste kvinder, jeg har hørt. Hun har for også holdt et forløb for ansatte i Greve Kommune og fortæller blandt andet om, at når du er presset og stresset, eksempelvis på din arbejdsplads, så er det første, der ryger, din evne til at vise empati, siger Camilla Lykke Sørensen.

Den nystiftede forening vil løbende melde nyheder ud på sin facebookside - Assens Forældreorganisation - eksempelvis information om, hvordan man melder sig ind i foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce