Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny festival: Rudme rocker for de unge

Teamet bag Rudme Festival: Valdemar Bonde Nielsen (20), Anton Mortensen (21), Christian Vingum (20), Jens Leonhard (20) og Christoffer Ö'Donoghue Dideriksen (19), der var forhindret i at være med på billedet. Foto: Emil Hermann

Fem knægte står bag en ny festival i Rudme. Målgruppen er unge mellem 16 og 25 år

Annonce
Dæk og paller, som knægtene har fået gratis af lokale folk, bruges til at lave hyggelige miljøer på sportspladsen i Rudme. Foto: Emil Hermann

Rudme: - Der skal ske noget mere for de unge.

Sådan lyder budskabet fra fem innovative knægte, der står bag den nye festival i Rudme lidt udenfor Ringe.

- Det er tre dage, hvor vi samler en masse unge mennesker fra nær og fjern til en fed fest herude på landet og viser dem, hvor hyggeligt og smukt, der rent faktisk er, fortæller Anton Mortensen. Han er, ligesom tre af gruppens andre medlemmer, født og opvokset i Rudme.

Sidste år blev festivalen afholdt for første gang på den lokale sportsplads og op cirka 150 unge mennesker deltog - i år er målet 200 til 300.

Musikken kom i land via godgørende aftaler, da festivalen ikke havde noget budget. Samme fremgangsmåde er gældende i år, men det betyder ikke, at det er 13 skolebands, der får lov til at fyre den af på den store scenevogn, som arrangørerne har fået kvit og frit af det gamle tivoli, Luna-Parken.

- Vi har flere halvprofessionelle bands på programmet, som kæmper for at komme frem. Hong Kong, Ponti og Fyns helt egen dancehall-rapgruppe, Holmen Hustlers, er vi ret stolte over at kunne præsentere, siger Valdemar Bonde Nielsen.

- Vi har den fordel, at vi kender flere af dem, så derfor har de lyst til at spille gratis. Men vi betaler naturligvis for transport, mad og drikke.

Rudme Festival

Blev sidste år afholdt for første gang på Rudme SportspladsFestivalen afvikles 20., 21. og 22. juli. Det koster 125 kroner for alle tre dage

Det er gratis at overnatte i telt eller campere på sportspladsen

Alkohol og aftensmad kan købes i en lille bod til fornuftige priser, og festivalen har fået en alkoholbevilling af politiet.

Rudme Friskole sælger frokost, og pengene går til en lejrtur på Bornholm.

Billetter kan købes i Facebook-begivenheden 'Rudme Festival 2017'

Annonce

Samler gæster op

En af festivalens vartegn er 'Dotten Delivery'. Det er en kassevogn, der tidligere har været brugt til road-trip i Europa, men nu er den blevet overmalet og anvendes som transportmiddel for festivalens gæster.

- Når folk ankommer på stationen i Rudme, så er vi klar til at hente og fragte dem sikkert frem, påpeger Jens Leonhard, ejeren af køretøjet.

Det er gratis at overnatte på sportspladsen. Både telt og campingvogn er tilladt.

- Kommunen, som ejer pladsen, har givet os lov til at bruge den gratis. I år har vi også søgt om at få tilskud, og vi fik 15.000 kroner, hvilket vi er meget glade for. Midlerne går især til istandsættelse af scenen, så den kan bruges til andre arrangementer i fremtiden, fortæller Jens Leonhard.

Annonce

Ikke profit

Målet med Rudme Festival er ikke at tjene penge - men at udvikle fællesskabet for de unge mennesker i området.

- Vi havde et lille overskud på 5500 kroner efter det første år. Det er penge, som vi ikke putter i lommen, men geninvesterer i festivalen, oplyser arrangørerne.

De håber meget på, at andre unge mennesker vil være med til at føre projektet videre.

- Vi har oprettet Rudme Frivilligkorps, som folk kan melde sig ind i, hvis de vil give en hånd med. Tanken er også, at den nye generation, som er yngre end os, måske har lyst til at videreføre festivalen, hvis vi flytter en dag flytter et andet sted hen.

Den nye festival er dog ikke den eneste af slagsen i landsbyen. Rudme Havefestival, som er for det lidt ældre publikum, afvikles fra 4. til 6. august på Havelundsvej 1.

Rudme Havefestival har blandt andre Sys Bjerre på programmet. Billetterne her ligger også i en lidt anden prisklasse. Hvor det koster 125 kr. at komme til de unges festival, koster billetten til "de voksnes" 575 kroner - børn under tre år har dog fri adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce