Annonce
Musik

Ny festival kommer til byen: Få en orgelig en på opleveren

Foto: Odense Internationale Orgelfestival
Hvis du vil høre titulærorganisten fra Notre Dame, en dansk jazzorganist, akrobater og en russisk master, kan du opleve dem i Odense fra 24. til 30. oktober.

Brødtekst

Fra Notre Dame til Odense

Foto: Odense Internationale Orgelfestival

Olivier Latry, der er tiltulærorganist ved Notre Dame Katedralen i Paris, åbner festivalen med en koncert i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus.

- Han er en stjerne, siger organist og arrangør af Odense Internationale Festival, Tina Christiansen.

- Allerede som 23-årig fik han den prestigefulde stilling i Paris, og siden har han etableret sig som en af nutidens førende organister.

Han spiller et værk af belgiske Joseph Jongen "Sinfonia Concertante". Værket er i den franske stil, og dét er Olivier Latry ekspert i.

Rytmiske toner

Foto: Odense Internationale Orgelfestival

Selv om festivalen er international, er der også plads til danske kunstnere. Mads Granum er ikke som man forestiller sig klassiske organister. Han spiller nemlig både swingende jazz, bebop, salsa og ragtime på orgelet. Man kan opleve ham sammen med Martin Klausen på trommer og percussion fredag 25. oktober klokken 19.30 i Sankt Hans Kirke. Her vil han spille rytmiske salmer fra albummet ”Med favnen fuld af kærlighed”.

Orgelakrobatik

Foto: Odense Internationale Orgelfestival

Akrobatik til lyden af instrumenternes dronning. Orgel og cirkus kan sagtens kombineres, hvis du spørger den hollandske organist Hugo Bakker, som har talent for at sætte musikken ind i nye sammenhænge. Lørdag 26. oktober klokken 10.30 er der, som del af festivalen, en koncert i Fredens Kirke, hvor akrobater fra Tall Tales Acrobatics vil bevæge sig i takt med symfonier af Bach, Vierne, Satie og Händel. Koncerten er særdeles velgenet for børn.

Russiske nuancer

Festivalen byder ikke kun på sjov og fornøjelser, men også læring. Alle landets konservatoriestuderende organister får den 29. oktober mulighed for at få undervisning fra den russiske organist Daniel Zaretsky i Odense Koncerthus fra 10 til 13. Dørene er åbne, så skulle man få lyst til at overvære undervisningen, kan man gøre det. Ellers kan man vente til klokken 14.30, hvor Daniel Zaretsky spiller i Sankt Hans Kirke i typisk russisk stil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vindue knust: Hærværk på Ebberup Skole

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce