Annonce
Assens

Ny festival i Vissenbjerg: Sig goddag til Kinderbox

Tim Tornehave Sloth og Anette Nowak fra Vissenbjerg Skoles sfo stod for at varme publikum op. Foto: Kim Rune
Du kender sikkert Tinderbox, men nu er der også en Kinderbox-festival. Den er for børn.

Vissenbjerg: Onsdag eftermiddag stod forældre og børn i kø for at blive lukket ind på festivalpladsen ved Vissenbjerg Skole. Den nye festival, som har set dagens lys, hedder Kinderbox og er opfundet af Vissenbjerg Skoles sfo.

- Vi vil gerne gøre noget ekstraordinært for vores børn, fortæller koordinator Anette Nowak.

- Vi har en personalegruppe, som bare har hjertet med, og som gerne vil holde en fest for børnene og fejre, at vi er gode sammen, uddyber hun.

Kinderbox varede tre timer og er sponsoreret af lokale virksomheder fra Vissenbjerg, Aarup, Odense samt private borgere. Blandt andet var gevinsterne i tombolaen sponsoreret af virksomheder. Her kunne man vinde en kæmpestor bamse, Lego, oppustelige guitarer, tegnekridt og et løbehjul.

Boden blev flittigt passet af Marie Lundbjerg Sørensen fra 6.b og klassekammerat Ida Falk.

- Jeg vil gøre alt for at vinde det løbehjul, lød det længselsfuldt fra en dreng i køen til tombolaen, mens hans kammerat tørt konstaterede:

- Kufferten er nok det kedeligste, man kan vinde.

Annonce
- Vi har en personalegruppe, som bare har hjertet med, og som gerne vil holde en fest for børnene og fejre, at vi er gode sammen ...

Anna Nowak, koordinator for Kinderbox

Godt modtaget

Første kunstner på scenen var elever fra 0. klasse, som dansede til sangen "Baby shark". De blev efterfulgt af "The flying man", musiklærer Ole Thomsen med band. Trods lydproblemer i begyndelsen lykkedes det læreren og de tre elever at fremføre en sang om fluen Albert.

Også elever fra 1.-3. klasse, sfo-personalet og tidligere elever fra sfo'en optrådte på Kinderbox.

Den nye festival blev taget godt imod af både børn og voksne. Arrangørerne havde blandt andet sørget for at invitere kommende 0. klasse-elever til festlighederne.

- Det er fint, at vi kan se de andre børn, mente Thea Lichtenstein, mor til femårige Freja, som går i børnehave i Skallebølle, og som til august starter på Vissenbjerg Skole.

Hvis festivalen også efter afholdelsen bliver set som en succes, vil den blive gentaget næste år, måske med invitation til andre SFO'er i Assens Kommune. Vissenbjerg Skoles sfo har 180 børn og forventer, at tallet stiger til 200 fra næste skoleår.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce