Annonce
Odense

Ny festival: Abraham skal bringe Odenses kulturer sammen

Jens Galschiøts store skulptur Fundamentalism er del af hans værk Abrahams børn, som en ny festival i Odense har fået navn efter. Kunstværket sætter fokus på jødedommen, kristendommen og islam, som alle har Abraham som et fælles udgangspunkt. Her er det udstillet på kunstcentret Silkeborg Bad, men i forbindelse med festivalen får kunsten en central placering i Odense. Arkivfoto

Mere dialog, færre fordomme. En ny festival med navnet Abrahams sammenbragte børn skal få jøder, muslimer og kristne i snak.

Odense rummer allerede en del af dem: Tinderbox, blomsterfestivalen, filmfestivalen, HCA-festivalen. Og til efteråret støder endnu en til samlingen.

Abrahams sammenbragte børn, hedder byens nye festival, der fra midt september til start december vil præsentere foredrag, debat, musik, dans, mad, drikke og meget mere. Alt sammen med det formål at skabe dialog mellem jøder, muslimer og kristne og rette et fokus på Odense forskellige kulturer.

- Der er behov for, at forskellige mennesker med forskellig baggrund lærer at forstå hinanden bedre, mener initiativtagerne og festivalens såkaldte koordinationsgruppe: Kulturmaskinens leder Jesper Vognsgaard, FOF-leder Anders Kinch-Jensen, publikumschef Jens Winther Bang Petersen fra Odenses biblioteker og sognepræst Lars Hagensen fra Dalum Kirke.

- Det er en åben festival, hvor alle kan få et arrangement i festivalkalenderen, hvis det opfylder festivalens formål om at være dialogskabende, oplysende og båret af tolerance over for anderledes tænkende, lyder det.

Annonce

Et kærligt skub

Også Odenses skolebørn involveres, idet University College Lillebælt har kreeret et særligt undervisningsmateriale. Det glæder børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Vi trænger jævnligt til at blive udfordret på vores forudindtagede holdninger til hinanden, og her kan festivalen give os et kærligt skub. Gennem dialog kan vi blive klogere og opdage, at vi har langt mere tilfælles med naboen, end vi måske går og regner med. Det handler om dannelse, når vi lytter og taler sammen, og det er bestemt noget, som hører hjemme i undervisningen, mener hun.

Og festivalens titel? Den kommer fra den lokale kunstner Jens Galschiøts kunstprojekt Abrahams børn, der blandt andet indeholder skulpturen Fundamentalism. Den skulptur - som viser både de mest lyse og de mest mørke citater fra Biblen, Koranen og Toraen - bliver festivalens fysiske omdrejningspunkt og vil få en central placering i byen.

Abrahams sammenbragte børn støttes både af fonde og af i alt 200.000 festivalkroner fra By- og Kulturforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce