Annonce
Odense

Ny festival: Abraham skal bringe Odenses kulturer sammen

Jens Galschiøts store skulptur Fundamentalism er del af hans værk Abrahams børn, som en ny festival i Odense har fået navn efter. Kunstværket sætter fokus på jødedommen, kristendommen og islam, som alle har Abraham som et fælles udgangspunkt. Her er det udstillet på kunstcentret Silkeborg Bad, men i forbindelse med festivalen får kunsten en central placering i Odense. Arkivfoto

Mere dialog, færre fordomme. En ny festival med navnet Abrahams sammenbragte børn skal få jøder, muslimer og kristne i snak.

Odense rummer allerede en del af dem: Tinderbox, blomsterfestivalen, filmfestivalen, HCA-festivalen. Og til efteråret støder endnu en til samlingen.

Abrahams sammenbragte børn, hedder byens nye festival, der fra midt september til start december vil præsentere foredrag, debat, musik, dans, mad, drikke og meget mere. Alt sammen med det formål at skabe dialog mellem jøder, muslimer og kristne og rette et fokus på Odense forskellige kulturer.

- Der er behov for, at forskellige mennesker med forskellig baggrund lærer at forstå hinanden bedre, mener initiativtagerne og festivalens såkaldte koordinationsgruppe: Kulturmaskinens leder Jesper Vognsgaard, FOF-leder Anders Kinch-Jensen, publikumschef Jens Winther Bang Petersen fra Odenses biblioteker og sognepræst Lars Hagensen fra Dalum Kirke.

- Det er en åben festival, hvor alle kan få et arrangement i festivalkalenderen, hvis det opfylder festivalens formål om at være dialogskabende, oplysende og båret af tolerance over for anderledes tænkende, lyder det.

Et kærligt skub

Også Odenses skolebørn involveres, idet University College Lillebælt har kreeret et særligt undervisningsmateriale. Det glæder børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Vi trænger jævnligt til at blive udfordret på vores forudindtagede holdninger til hinanden, og her kan festivalen give os et kærligt skub. Gennem dialog kan vi blive klogere og opdage, at vi har langt mere tilfælles med naboen, end vi måske går og regner med. Det handler om dannelse, når vi lytter og taler sammen, og det er bestemt noget, som hører hjemme i undervisningen, mener hun.

Og festivalens titel? Den kommer fra den lokale kunstner Jens Galschiøts kunstprojekt Abrahams børn, der blandt andet indeholder skulpturen Fundamentalism. Den skulptur - som viser både de mest lyse og de mest mørke citater fra Biblen, Koranen og Toraen - bliver festivalens fysiske omdrejningspunkt og vil få en central placering i byen.

Abrahams sammenbragte børn støttes både af fonde og af i alt 200.000 festivalkroner fra By- og Kulturforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce