Annonce
Fyn

Ny fartkontrol på Storebælt: Bilister fik bøder for næsten 600.000 kroner

Hastighedgrænsen på 110 km/t udfordrede en del bilister den forgangne weekend, som endte med at give sende fartbøder for omkring en halv million kroner i statskassen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
I løbet af bare tre dage har statskassen høstet langt over en halv million kroner i bøder fra trafikanter, som har krydset Storebæltsbroen. 470 blev målt til at køre for hurtigt.

Storebælt: Politiets automatiske trafikkontrol var både lørdag og søndag i den seneste weekend på arbejde på Storebæltsbroen, og selvom skiltningen ved broen tydeligt angiver, at fartgrænsen er 110 km/t, valgte 335 bilister at krydse broen med højere hastighed.

I løbet af godt 12 timer fordelt på næsten samme tidsrum både lørdag og søndag eftermiddag og aften krydsede 11.930 køretøjer broen. Samlet var det kun 2,8 procent, der kørte for hurtigt, men med de nye bødetakster, som trådte i kraft fra nytår, og med de tophastigheder, som blev målt på broen, endte de to dage alligevel med at koste de lidt for hurtige bilister mindst 434.400 kroner i bøde og afgift til Offerfonden.

Den hurtigste blev målt til at køre 160 km/t, og det koster ifølge Rådet for Sikker Trafik både en bøde på 5400 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

Annonce

Betinget frakendelse kan blive dyr

Ved en betingelse frakendelse af kørekortet beholder bilisten umiddelbart sit kørekort og sin ret til at køre bil. Men inden for en periode, normalt seks måneder, skal vedkommende bestå både en teoriprøve og en køreprøve.

Dumper bilisten en af prøverne, mister vedkommende førerretten, indtil begge prøver er bestået.

Det er ikke et krav, at man tager teori- eller køreundervisning før en kontrollerende køreprøve.

Lavere fart ved betalingsanlæg

Dagen efter, mandag 9. maj, havde politiet flyttet måleudstyret fra broen til et andet hyppigt fartmålingssted, nemlig motorvejsstrækningen umiddelbart øst for betalingsanlægget i Halsskov, altså lige efter, bilisterne er kørt gennem anlægget med nedsat fart.

Her er hastighedsbegrænsningen 90 km/t - det skyldes ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nogle gamle til- og frakørsler, som er forholdsvis korte og derfor kan skabe farlige situationer i trafikken, hvis hastigheden er for høj.

Der er skiltet med 90 km/t, og blå skilte advarer også om, at der kan være fotokontrol på strækningen. Alligevel smuttede 125 bilister i løbet af tre en halv time forbi med mere end de tilladte 90 km/t, og seks af dem kørte så meget for hurtigt, at de også får et klip i kørekortet.

Hos den hurtigste viste speedometeret 128 km/t, da fartkontrollen blitzede, og det koster en bøde p 2400 kroner og 500 kroner til Offerfonden.

Samlet kostede fartmålingerne de tre dage bilisterne bøder for mindst 584.700 kroner.

Annonce

Permanent kontrol på broen

Politiet har i flere år haft fokus på farten på Storebæltsbroen, fordi ulykker på broen kan have store konsekvenser for både de involverede og den øvrige trafik på begge sider af Storebælt. Det er en tungtvejende årsag til, at der efter planen i år bliver tændt for de kameraer, der konstant skal måle hastighed på broen.

Den permanente kontrol på strækningen blev besluttet i 2019, og kameraerne, der skal scanne trafikken, blev sidste år installeret på broen. Men det er endnu ikke oplyst fra Transportministeriet, hvornår der bliver tændt for kameraerne.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nyborg

Dropper talentpriser: Ingen blev nomineret

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce