Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny Far til fire-film optages på Jim Lyngvilds vikingeborg

Jim Lyngvild får gæster i massevis på vikingeborgen Ravnsborg, når et større filmhold rykker ind 25. september. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Filmen Far til fire og vikingerne starter optagelserne på Fyn 25. september.

Faaborg-Midtfyn: Modemanden, kunstneren og vikingen Jim Lyngvild lægger hus til, når det inden længe går løs med optagelserne til en ny Far til fire-film.

25. september rykker filmfolk i massevis derfor ind på Jim Lyngvilds vikingeborg Ravnsborg nord for Faaborg.

Det oplyser ASA Film Production og Nordisk Film, der står bag filmen, i en pressemeddelelse.

Den kommende Far til fire-film får premiere i efteråret 2020 og titlen bliver meget passende Far til fire og vikingerne.

"I ”Far til fire og Vikingerne” er den ellers så sammentømrede familie er i krise. Mie og Ole kan ikke længere holde ud at dele værelse, Søs er træt af at fungere som familiens reservemor, og far har ikke det sædvanlige overskud til at tackle Onkel Anders’ særegne opførsel", lyder oplægget til filmen ifølge pressemeddelelsen.

Løsningen på krisen bliver, at Onkel Anders tilmelder derfor familien et ophold på et familieterapisted, hvor familien skal leve som vikinger i en uge, og derfra går det løs i den kendte far til fire-stil.

Filmen instrueres af Martin Miehe-Renard og har udover de fire børn, Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen på plakaten.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om der skulle blive en lille rolle til Jim Lyngvild som tak for lån af Ravnsborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce