Annonce
Middelfart

Ny Fakta er klar til åbning: Vinen var det sidste, som kom på hylderne

Vinafdelingen var den sidste, som blev fyldt op inden torsdagens åbning. Foto: Søren Gottwald
Hektisk slutspurt før torsdagens indvielse af ny Fakta i Gelsted

Gelsted: Medarbejdere og håndværkere satte onsdag en sidste slutspurt ind for at blive klar til torsdagens åbning af Gelsteds nye Fakta. Onsdagen var startet med at fylde butikkens store afdeling med frugt og grønt, sidst på eftermiddagen blev vinen sat på hylderne som det sidste.

Alt imens de ansatte fyldte hylder og satte prisskilte op, myldrede håndværkerne rundt med lamper og andre mindre ting.

- Vi når det, det lover jeg. Butikken vil være fuldstændig klar og fyldt med super-tilbud, når dørene åbnes torsdag klokken otte, lovede butikschef Nikolaj Jørgensen, da avisen kikkede forbi onsdag eftermiddag.

- Det eneste, der nu mangler, er de nye personalefaciliteter. Der er gulvet ikke færdigt, men det bliver ordnet i løbet af de næste uger, fortsatte Nikolaj Jørgensen, der især glæder sig over den mere plads til varerne, efter den gamle Superbrugs er blevet omdannet til en Fakta.

- Vi har færre varenumre nu, men til gengæld er det de rigtige varer til de helt rigtige priser. Det er det, kunderne har ønsket, så jeg er slet ikke i tvivl om, at det er den rigtige løsning med en Fakta, sagde Nikolaj Jørgensen.

Blandt torsdagens slagtilbud er Kærgården til otte kroner og halvanden liter Coca Cola til 10 kroner.

Kunderne behøver dog slet ikke at have pungen op af lommen for at få stillet deres sult og slukket deres tørst. Der er nemlig både gratis kage, kaffe, rundstykker, sodavand, fadøl og lækkerier på grillen noget af dagen.

Den oprindelige plan for ombygningen opererede med tre ugers lukning af butikken.

Det lykkedes imidlertid at optimere arbejdet, så kunderne ikke er blevet mødt med en lukket dør én eneste dag, når viceborgmester Ulla Sørensen torsdag morgen klipper den røde snor.

Annonce
Ikke en eneste dag under byggeriet har butikken være lukket. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce