Annonce
Nyborg

Ny Føtex-chef kommer fra Nyborg

Kenneth Biller blev tidligere i år kåret som årets nye varehuschef i Føtex-regi. Nu skal han prøve kræfter med opgaven i Nyborg, hvor det hele begyndte. Privatfoto
38-årige Kenneth Biller er udvalgt som manden, der skal stå i spidsen for byens største varehus. Stedet, hvor han selv startede sin karriere som ungarbejder og senere blev udlært.

Nyborg: På fredag har 64-årige Allan Mariager sidste arbejdsdag som varehuschef for Føtex i Nyborg efter knap tre år på posten, og i denne uge blev der så sat navn på hans afløser.

Det bliver 38-årige Kenneth Biller, der kommer fra en tilsvarende stilling som varehuschef i Korsør. Et job, der tilsyneladende falder ham naturligt. Tidligere i år blev han nemlig kåret som årets nye varehuschef i Føtex-regi.

Hvis navnet Biller lyder bekendt, så kan det hænge sammen med, at han er søn af cykelhandler Per Biller, der fortsat driver butik i byen.

Selv startede den 38-årige nyborgenser som ungarbejder i Føtex Nyborg, da den åbnede i 1996. Det var også her, han blev udlært i sin tid.

- Derfor er der ingen tvivl om, at netop denne butik betyder noget ganske særligt for mig. Så da jeg hørte, at Allan Mariager ville stoppe for at gå på efterløn, satte jeg alle sejl ind på at få stillingen, fortæller Kenneth Biller, der i dag bor i Odense sammen med kæresten Louise og parrets tre børn.

Og det har han tænkt sig at blive ved med. Efter han blev udlært i 2001 tilbragte han nogle år i Jylland, blandt andet som selvstændig Rema- og Aktiv Super-købmand.

Annonce

Stort potentiale

Nu glæder han sig til at stå i spidsen for Føtex i Nyborg, som - hvad omsætningen angår - er på størrelse med butikken i Korsør. Til gengæld er selve bygningen en hel del større.

- Samtidig er det fedt at komme til en forretning, som er helt nyrenoveret. Men også et sted, hvor jeg kan se et stort potentiale, som jeg glæder mig til at arbejde med, siger han uden dog at ville gå i detaljer på nuværende tidspunkt.

For ham handler det i første omgang om at få afsluttet sin tid i Korsør på den bedst mulige måde. Fra 6. januar gælder det så butikken i Nyborg, som tidligere i år gennemgik en større modernisering.

Ikke mindre end 18 millioner kroner er der investeret i projektet, som Allan Mariager altså stod i spidsen for.

Faktisk var han hentet til Nyborg med netop det for øje, fortæller den afgående varehuschef, der har stor erfaring med ombygninger og udvidelser. Inden han kom til Nyborg var han således varehuschef for Føtex i Svendborg gennem ikke mindre end 30 år.

I den periode voksede butikken til at blive en af landets største.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce