Annonce
Nyborg

Ny Føtex-chef kommer fra Nyborg

Kenneth Biller blev tidligere i år kåret som årets nye varehuschef i Føtex-regi. Nu skal han prøve kræfter med opgaven i Nyborg, hvor det hele begyndte. Privatfoto
38-årige Kenneth Biller er udvalgt som manden, der skal stå i spidsen for byens største varehus. Stedet, hvor han selv startede sin karriere som ungarbejder og senere blev udlært.

Nyborg: På fredag har 64-årige Allan Mariager sidste arbejdsdag som varehuschef for Føtex i Nyborg efter knap tre år på posten, og i denne uge blev der så sat navn på hans afløser.

Det bliver 38-årige Kenneth Biller, der kommer fra en tilsvarende stilling som varehuschef i Korsør. Et job, der tilsyneladende falder ham naturligt. Tidligere i år blev han nemlig kåret som årets nye varehuschef i Føtex-regi.

Hvis navnet Biller lyder bekendt, så kan det hænge sammen med, at han er søn af cykelhandler Per Biller, der fortsat driver butik i byen.

Selv startede den 38-årige nyborgenser som ungarbejder i Føtex Nyborg, da den åbnede i 1996. Det var også her, han blev udlært i sin tid.

- Derfor er der ingen tvivl om, at netop denne butik betyder noget ganske særligt for mig. Så da jeg hørte, at Allan Mariager ville stoppe for at gå på efterløn, satte jeg alle sejl ind på at få stillingen, fortæller Kenneth Biller, der i dag bor i Odense sammen med kæresten Louise og parrets tre børn.

Og det har han tænkt sig at blive ved med. Efter han blev udlært i 2001 tilbragte han nogle år i Jylland, blandt andet som selvstændig Rema- og Aktiv Super-købmand.

Annonce

Stort potentiale

Nu glæder han sig til at stå i spidsen for Føtex i Nyborg, som - hvad omsætningen angår - er på størrelse med butikken i Korsør. Til gengæld er selve bygningen en hel del større.

- Samtidig er det fedt at komme til en forretning, som er helt nyrenoveret. Men også et sted, hvor jeg kan se et stort potentiale, som jeg glæder mig til at arbejde med, siger han uden dog at ville gå i detaljer på nuværende tidspunkt.

For ham handler det i første omgang om at få afsluttet sin tid i Korsør på den bedst mulige måde. Fra 6. januar gælder det så butikken i Nyborg, som tidligere i år gennemgik en større modernisering.

Ikke mindre end 18 millioner kroner er der investeret i projektet, som Allan Mariager altså stod i spidsen for.

Faktisk var han hentet til Nyborg med netop det for øje, fortæller den afgående varehuschef, der har stor erfaring med ombygninger og udvidelser. Inden han kom til Nyborg var han således varehuschef for Føtex i Svendborg gennem ikke mindre end 30 år.

I den periode voksede butikken til at blive en af landets største.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];