Annonce
Fyn

Ny fængselsafdeling oprettet i al hast: Fængselschef er stolt af medarbejdernes indsats

Medarbejderne i Nyborg Fængsel ydede en kæmpemæssig indsats, da de for nylig i al hast måtte indrette en afdeling til udvisningsdømte. Det fastslår chefen for Nyborg Fængsel, Henrik Bonde Marker.
Annonce

Nyborg: På grund af stor belægning i andre af landets fængsler fik Nyborg Fængsel med meget kort varsel besked på at tage imod en række udvisningsdømte. Det har fået de ansatte i fængslet til at rette en kritik mod forløbet.

De ansattes utilfredshed retter sig ikke mod den lokale ledelse i Nyborg men derimod højere oppe i systemet hos Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Derfor har Fyens Stiftstidende bedt direktoratet om en kommentar fra en direktør eller en områdechef på de ansattes kritik af forløbet.

Men hos Direktoratet for Kriminalforsorgen blev det besluttet, at det er den lokale chef, Henrik Bonde Marker, som skal kommentere på sagen. Tilmed er svaret til Fyens Stiftstidende givet som en skriftlig kommentar. Derfor har Fyens Stiftstidende ikke haft mulighed for at stille opfølgende spørgsmål på de givne svar.

I sit skriftlige svar giver Henrik Bonde Marker udtryk for, at han forstår de ansattes frustration. Blandt andet fordi de ansatte længe havde haft de opfattelse, at de skulle i gang med at indrette en afdeling til negativt styrende fanger. Det blev så med meget kort varsel ændret til en opgave med at indrette en afdeling for udvisningsdømte.

- Det er således fuldt forståeligt, at der var brug for at omstille sig. Det var en stor omvæltning, der skulle gennemføres med meget kort varsel. Medarbejderne havde forberedt sig praktisk og mentalt på en anden opgave (afdeling med negativt styrende fanger, red.) end den, der nu skulle løses. Mange medarbejdere havde faktisk søgt til netop denne afdeling for at løse netop opgaven med de indsatte, der skal placeres på en Fokusafdeling, og alle glædede sig til opgaven, skriver Henrik Bonde Marker i sit svar, og fortsætter:

- Det er klart, at sådan en pludselig omvæltning skaber en vis uro, bekymringer og giver mange spørgsmål. Det har derfor været vigtigt fra fængslets ledelse, at vi fra start har givet os tid til at tale med medarbejderne om det svære i denne omstilling – det er vigtigt at give sig tid til og at give plads til, at tale om det der er svært.

Annonce

Imponeret fængselschef

Endelig skriver Henrik Bonde Marker blandt andet følgende i sit svar:

Vi har nu modtaget de udvisningsdømte, og det er gået virkelig godt. Alle involverede har ydet en kæmpe indsats for at få det til at fungere på den bedst mulige måde. Jeg er meget imponeret over den måde, som alle medarbejdere virkelig hurtigt har omstillet sig, og nu arbejder positivt frem mod den nye opgave. Det er en stærk medarbejdergruppe, der i tæt samarbejde med ledere og chef nok skal få det til at blive en virkelig god afdeling.

Henrik Bonde Marker tilføjer, at han er glad for at kunne hjælpe de øvrige fængsler, som ikke havde plads til de udvisningsdømte.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce