Annonce
Udland

Ny EU-plan skal gøre Europa ledende på kunstig intelligens

Europa skal være verdens bedste region til at udvikle kunstig intelligens. Kommissionens plan skal vise vejen.

Europa er bagud i forhold til stormagter som USA og Kina, når det gælder kunstig intelligens. Derfor fremlægger EU-Kommissionen fredag formiddag en plan, der skal føre Europa til tops på området.

Kunstig intelligens refererer til systemer, der viser intelligent opførsel. Det er eksempelvis ved, at de analyser deres miljø, så de kan udføre forskellige opgaver med en vis selvstændighed.

Det er især inden for sundheds- og transportsektoren, at kunstig intelligens spås en stor fremtid.

Planen, der foruden EU-landene involverer Norge og Schweiz, fokuserer på fire områder.

Investeringerne skal øges, mere data skal gøres tilgængelig, talent på området skal fremmes og tillid skal sikres.

Det skal sammen med stærkere samarbejde og koordinering gøre, at Europa i fremtiden bliver verdens ledende region til at udvikle og implementere etisk og sikker kunstig intelligens.

- Vores mål er at opnå private og offentlige investeringer for mindst 20 milliarder euro inden udgangen af 2020. Det er essentielt for vækst og job.

- Kunstig intelligens er ikke bare rart at have. Det handler om vores fremtid, siger EU-Kommissionens næstformand med ansvar for det digitale indre marked, Andrus Ansip.

Repræsentanter for landene og kommissionen har mødtes over de seneste seks måneder for at udarbejde planen.

De er blevet enige om, at alle medlemslande bør have deres egne strategier klar i midten 2019.

Lars Frelle-Petersen, der er direktør i Dansk Industri, ser positivt på kommissionens plan.

- Det er yderst nødvendigt med en fælles plan for hele EU, hvis Europa skal have et modsvar til USA's og Kinas dominans på området.

- Samtidig håber vi, at planen kan være til inspiration for den danske regerings kommende strategi på området, siger han.

Lars Frelle-Petersen håber, at Danmark vil komme op i højere gear på området, så "vi kan være med forrest i feltet".

EU's plan vil årligt blive revideret og opdateret for at sikre bedst mulig praksis.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce