Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ny ejer smider sin forgænger ud: Årstidens Bolighus lukker ned

Karina Sønderby har nu i 12 år drevet bolighuset fra Bygmestervej, men med udgangen af november er det slut. Det er en konsekvens af, at Hans Jørgensen har solgt bygningen til Anders Sørensen. Foto: René Johansen
Efter 12 år på Bygmestervej er det slut med Årstidens Bolighus. Møbelhuset lukker ned med udgangen af november.

Ringe: Med udgangen af november er det slut med Årstidens Bolighus på Bygmestervej 23A i Ringe. Det er en konsekvens af, at ejendomsinvestor Hans Jørgensen, som tidligere fortalt, har solgt hele bygningen.

Det indebærer nu, at bolighuset lukker ned.

- Vi ville allerhelst have blevet med forretningen, men det er den deal, vi har lavet. Jeg kunne sælge bygningen med den her betingelse om, at vi kunne opsiges, og der kunne blive et tomt lokale her. Men det troede jeg simpelthen ikke, at de ville gøre brug af. Men det gjorde de, og sådan er det, forklarer Hans Jørgensen.

Det er Hans Jørgensens samlever, Karina Sønderby, som de sidste 12 år har drevet møbelforretningen fra Bygmestervej.

- Jeg har fået de penge for bygningen, jeg skal have, men Karina havde ikke lige tænkt sig, at hun skulle stoppe lige nu, siger Hans Jørgensen, som med et grin godt tør indrømme, at han ikke just er populær lige nu derhjemme.

- Det kan man godt sige, at jeg ikke er. Men skulle jeg ligge søvnløs over at skulle skaffe penge til den her bygning eller blive upopulær. Det var mulighederne, siger Hans Jørgensen.

Annonce
Mandag blev der sat ophørsudsalgs-skilte på vinduerne. Foto: René Johanen

For lav leje

Det er knap et år siden, at han solgte den tidligere jobcenterbygning til Anders Sørensen, der har rødder i Vejle. Han er, som fortalt forleden, i fuld gang med at skabe et kontorfællesskab på 1. og 2. sal. Samtidig skal han også finde ud af, hvad der skal være i det cirka 2000 kvadratmeter store lokale, der vender ud mod motorvejen.

- Da jeg køber ejendommen, får jeg tilføjet en betingelse om, at jeg kan få dem ud. For der er sammenfald mellem ejer af bygningen og lejer, og så spørger du, hvorfor jeg vil af med dem, siger Anders Sørensen.

- Den leje, som Hans Jørgensens ejendomsselskab og bolighuset har aftalt, den er langt under markedsniveau, og hvis jeg skal kunne se en økonomi i det, så kan jeg ikke leve med den husleje. Så kan vi regulere huslejen meget op, men det er bolighuset ikke interesseret i, lyder det fra ham.

Han er dog ret fortrøstningsfuld i forhold til at få nye lejer ind.

- Det er ret fleksibelt. Der kan nemt være tre butikker eller en butik med stort behov for et lager, og så kan vi gøre butikslokalet mindre. Så folk skal bare rette henvendelser, for nogle gange er der også muligheder, som man måske ikke selv havde tænkt på, siger Anders Sørensen og slår fast, at Outzen Bilcenter, som også lejer sig ind i bygningen ikke er berørt af og derfor fortsætter.

Mandag formiddag satte Karina Sønderby ophørsskilte på vinduerne, og møbler, brugskunst og alt andet er sat ned. Hvad fremtiden skal bringe, det ved hun endnu ikke, men der er ingen aktuelle planer om at fortsætte møbelbutikken fra en anden adresse.

- Nej, det gør jeg ikke. Nu skal jeg lige puste ud efter det her, siger Karina Sønderby.

Årstidens Bolighus har sidste åbningsdag lørdag 30. november.

Ejendomsinvestor Hans Jørgensen har solgt den tidligere jobcenterbygning, og det betyder også, at Årstidens Bolighus lukker. Foto: René Johansen
Ejendomsinvestor Hans Jørgensen har solgt den tidligere jobcenterbygning, og det betyder også, at Årstidens Bolighus lukker. Foto: René Johansen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce