Annonce
Erhverv

Ny ejer: Firmaets ånd skal leve videre

Jan Bruun har købt virksomheden Dansk Industri Motage Stål ApS i Lunde. Den kommer til at bestå af mindst tre afdelinger, og der er en ambitiøs målsætning med hver af dem. - Mit mål er 15 plus 15 plus 15 millioner kroner i omsætning for hver afdeling. Vi er langtfra endnu, men det kunne jeg godt tænke mig inden for fem år, siger Jan Bruun. Foto: Heidi Juel Skovrider
Dansk Industri Montage Stål ApS blev solgt tidligere på året, og virksomheden er under forandring. Men én ting ændrer sig ikke. Den tidligere ejer havde den indstilling, at alt kan lade sig gøre, og det motto vil den nye ejer fortsat drive forretning efter.

LUNDE: - Det kan godt være, at det er noget, som vi ikke plejer at lave, men vi sørger for at finde en løsning. Vi finder altid en løsning.

Sådan fortæller Jan Bruun om den ånd, der er i Dansk Industri Montage Stål ApS. Virksomheden har eksisteret siden 1860 og har været familieejet indtil februar i år, hvor Jan Bruun købte firmaet af Frank Jensen.

Men selv om Frank Jensen nu har forladt virksomheden, lever den virksomhedskultur, han har været med til at bygge op, videre.

- Jeg hører fra mange kunder, at for det første har man været hurtig. Hvis man har sagt ja til at lave noget, så gør man det hurtigt. For det andet har alt kunnet lade sig gøre, fortæller Jan Bruun om det dna, han prøver at videreføre.

- Mottoet har været, at sammen finder vi en løsning. Kunderne kalder det et multifirma, fordi de har kunnet ringe og få løst nogle ting. Selv om det ikke har været noget, man har lavet til daglig, så har Frank sagt, at det fikser jeg.

Annonce

Mottoet har været, at sammen finder vi en løsning. Kunderne kalder det et multifirma, fordi de har kunnet ringe og få løst nogle ting. Selv om det ikke har været noget, man har lavet til daglig, så har Frank sagt, at det fikser jeg.

Jan Bruun, ejer, Dansk Industri Montage Stål ApS

Ringbind er væk

Så på den måde lever Frank Jensens ånd og indstilling til at drive virksomhed videre, selv om han ikke har været aktiv i firmaet i et halvt års tid. Men det er langtfra alt, der bliver ved med at være, som det var med den tidligere ejer.

Én ting har været at få malet og ryddet op i lokalerne. Noget andet har været at få gjort metervis af ringbind overflødige og at fjerne en masse manuelt kontorarbejde.

- Før blev computerne kun brugt til bogholderi, så jeg har brugt en del tid på at køre alt omkring virksomheden ind på computeren, så det hele er serverbaseret, fortæller Jan Bruun.

- For det første har sparer det en masse tid, og for det andet sparer det en masse penge, fordi jeg har sparet næsten to personers arbejde (ved at arbejde digitalt frem for manuelt, red.).

Den næste forandring handler om tilgangen til kunderne. Her kommer Jan Bruun til at være meget mere ude af huset.

Vil sparke døre ind

For den nye ejer har planer om, at der skal flere kunder i butikken, og Jan Bruun har en idé om, at det burde kunne lade sig gøre at skaffe dem. Tidligere er der nemlig ikke gjort så meget i forhold til opsøgende salg.

- Firmaet har før fungeret på den måde, at man bare har taget telefonen, og det er ikke sådan, jeg vil gøre. Jeg vil ud og sparke døre ind, og jeg kommer fra et firma, hvor man selv har måttet ringe rundt, så jeg kender alt til opsøgende salg, forklarer han.

- Jeg tænker, at hvis det kan køre ved bare at tage telefonen, så kan det ikke gå helt galt, hvis jeg begynder at sprælle bare lidt. Indtil videre er det da også godt meget godt. I smedjen er der i hvert fald blevet mere at lave, end der plejer at være.

Jan Bruun har først og fremmest brugt tiden siden overtagelsen på at sætte sig ind i virksomhedens og dens dna, ryddet op i de interne arbejdsgange og sat en smule gang i det opsøgende salg. Snart bliver det også tid til at se på nye forretningsområder.

Dansk Industri Montage ApS

Virksomheden Dansk Industri Montage ApS har rødder tilbage til 1860, hvor den blev grundlagt i Odense.

Dengang var arbejdsopgaverne beslåning af hestesko og montering af ringe på vognhjul.

I 1967 blev sidste hest beslået, og en ny æra begyndte, hvor firmaet tog sig af arbejde for blandt andet Odense Vejvæsen.

Siden blev der udvidet, så der også kom opgaver inden for kloak- og brøndarbejde.

I 1995 flyttede virksomheden til Lunde på Nordfyn, og arbejdet blev yderligere udvidet til at omfatte arbejde for forsyningsselskaber, og det blev samtidig besluttet at begive sig ind i plastbranchen.

Frank Jensen solgte virksomheden i foråret 2019 til Jan Bruun, som nu ejer Dansk Industri Montage ApS 100 procent.

Kræver ny teknologi

I dag er de primære kunder forsyningsselskaber og pumpefirmaer, men frem over skal der være flere private firmaer i kundekartoteket. Og så vil Jan Bruun udnytte sin erfaring med salg af affaldsløsninger.

- På et tidspunkt kommer vi til at sælge affaldsløsninger, og vi kan bruge den kapacitet, der er her til det, så det giver noget synergi i, at vi kan bruge den samme teknologi til flere forretningsområder, forklarer Jan Bruun, som fortæller, at der formentlig også er et fjerde forretningsområde på vej.

- Men det kan jeg ikke løfte sløret for endnu, understreger han.

Noget af det, der også kommer til at ændre sig på Mosegyden i Lunde, er indtoget af ny teknologi.

- Ved at bevæge os ud på nye markeder får vi nye konkurrenter, og det skal vi forsøge at løse ved at være mere skarpe i vores udførsel og dermed komme med en skarpere pris, forklarer Jan Bruun.

- Men det kræver, at teknologien bliver opgraderet, og det er noget af det, jeg kommer til at investere i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce