Annonce
forside

Ny dyrlægeklinik i gammel lade

Den store klinik i laden på Mariendal er ikke helt færdig, men der er ingen tvivl om, at indretningen bliver lækker. Her ses Søren Andersen med sin OX-Araber "Luka", mens Merete Mathisen har taget sin hund "Kato" med. De står foran en overdækket pejs med en muret bænk, man kan sidde på. Søren Andersens kærlighed til mursten fornægter sig heller ikke. Der er brugt gamle genbrugte sten. Flere af dem med tal og inskriptioner på.

- Vi vil have fokus på nærvær, tilfredse kunder og raske dyr, siger dyrlæge Søren Andersen, der vender tilbage til faget efter nogle år i teglværksbranchen

STENSTRUP: "Dyrlægegården Mariendal" hedder en ny dyrlægeklinik for hobbydyr i Stenstrup, der med en kraftig indsats af håndværkerne skulle stå klar til åbningsreception fredag den 30. november.

Selvom klinikken er ny, er dyrlægen velkendt. Det er Søren Andersen, der i sin tid var initiativtager til Svendborg Dyrehospital, men som af hensyn til familietraditionen og egen samvittighed i 2001 måtte smide kitlen og i stedet sætte sig i direktør-stolen på familievirksomheden Petersminde Teglværk.

- Det var en stor beslutning, for jeg har alle dage gerne villet være dyrlæge. Men på den anden side ville jeg heller ikke dagligt kunnet køre forbi teglværket, der har været i familiens eje i fire generationer, hvis jeg vidste, at det gik skidt og arbejdspladserne var i fare.

- Nu er jeg glad for, at teglværket kører godt og er i sikre hænder. Derfor kan jeg vende tilbage til dyrlægegerningen, siger Søren Andersen.

- Men hvordan med at følge med i udviklingen. Der er jo gået en årrække?

- Jeg har simpelthen ikke kunnet lade være at følge med, og samtidig har jeg haft et godt netværk blandt kolleger, siger han.

En af de gamle mursten i bænken har haft besøg af en pote, inden den blev brændt. Den har naturligvis fået en fremtrædende placering.

Fokus på hobbydyr

Allerede på Svendborg Dyrehospital var Søren Andersen begyndt at specialisere sig i hobbydyr. Og den nye klinik bliver også for hobby- og kæledyr.

- Heste har altid været min store interesse, siger Søren Andersen, der i forvejen selv har tre heste på gården sammen med to katte og en hund.

- Allerede da jeg fik mine kolleger Lisbeth Petersen, Claus Kølln og Gitte Sørensen overbevist om, at det var det rigtige at gå sammen om dyrehospitalet, var landbrugene jo blevet store og specialiserede og krævede særlig rådgivning.

- Desuden havde jeg forinden arbejdet tre år på Malmø Dyrehospital, hvor det var smådyr (hunde og katte), der skulle behandles.

Søren Andersen har allieret sig med veterinærsygeplejerske Merete Mathisen, der har arbejdet på Svendborg Dyrehospital. Hun har desuden involveret sig meget i hundes adfærd.

Mellem 60.000 og 70.000 hunde må hvert år aflives på grund af dårligt samspil med familierne.

- Jeg prøver at fange problemerne, inden det går galt - med hvalpe-arrangementer o.s.v. Rigtig mange vil gerne hjælpes, fordi de gerne vil beholde deres hund. Og så gælder det om at få hele familien involveret, siger hun.

- Folk er blevet meget dygtigere til at have med dyr at gøre. Men især er den tid, man investerer i starten, efter man har fået en ny hvalp, givet godt ud, forklarer Søren Andersen.

Annonce

Også operationer

Han vil ikke sætte geografiske afgrænsninger for klinikkens virke. Men konceptet er: Det nære, det trygge og det bekendte.

- Vi vil have fokus på, at det skal være nærværende, og vi skal have fokus på at have tilfredse kunder med raske dyr, men vi skal også have det sjovt, siger han.

Klinikken bliver indrettet med alt til faget hørende. Der kan foretages operationer - også af heste. Vel at mærke heste, der står op. Der findes beroligende midler, der får hestene til at stå helt roligt, men de store indgreb under fuld bedøvelse, henvises til større dyrehospitaler.

Hele den tidligere lade til Mariendal inddrages til den nye klinik, og ud over parkeringsareal bagved bliver der også en slags træningsbane, hvor man kan betragte hestene i bevægelse.

Reception på Dyrlægegården Mariendal, Assensvej 201, Stenstrup, 30. november kl. 14.00 til 16.00

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Rejser

Kommentar: - Sæt tennisnettet op

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce