Annonce
Navne

Ny direktør for Odense Sommerrevy: - Vi vil udvikle revyen

Den nye administrerende direktør i Odense Sommerrevy, Jani Lykke Methmann, har deltaget i Team Rynkeby-ture til Paris to gange. Passionen for cykling deler hun med sin mand, hvor ferierne sammen ofte er i det danske sommerland på racercyklerne. Sidste gang cyklede de fra sommerhuset på Langeland til København via Lolland/Falster. Foto: Odense Sommerrevy
Jani Lykke Methmann glæder sig til at træde ind i direktørrollen hos Odense Sommerrevy i det nye år. Hun har været med fra starten, og nu er hun spændt på den strategiplan, der skal føre Odense Sommerrevy ud i hele landet.

Jani Lykke Methmann har været inde over Odense Sommerrevy lige fra starten, da dørene blev åbnet i 2015. I alle de år har hun været bestyrelsesformand, mens revyen voksede voldsomt.

Med et rekordregnskab og over 26.000 solgte billetter i år, har der også været passende at lave en omrokering i firmaet. Så når året er omme, skifter Jani Lykke Methmann bestyrelsesstolen ud med direktørstolen, hvor hun skal varetage de ledelsesmæssige og administrative opgaver. Det betyder samtidigt, at revydirektøren, Lars Arvad, bliver frigivet til de mere kunstneriske opgaver.

I 2015 havde Jani Lykke Methmann ikke den fjerneste erfaring med revy-kunsten. Men Lars Arvad skulle bruge en kommerciel erhvervsperson i bestyrelsen, og hvem var bedre end den erfarne forretningskvinde med en fortid i Væksthus Syddanmark og Arbejdsgiverne? Det skulle vise sig at være et godt match for den nu passionerede revy-administrator.

- Nu har jeg arbejdet med i det i fire år, men der var faktisk først på andet år, at jeg nærmest fik en åbenbaring og for alvor forstod betydningen af en revy, som er meget mere end bare to timers underholdning. Der er nogle emner i samfundet, man næsten ikke kan holde ud at snakke om, men dem kan vi godt stille i en revy. Derfor synes jeg, revy er yderst spændende at gå ind i, siger Jani Lykke Methmann.

Annonce

Jani Lykke Methmann

56 år, bor med sin mand i Hunderupkvarteret i Odense.

Bestyrelsesformand i Odense Sommerrevy 2015-2020.

Administrerende direktør i Væksthus Syddanmark 2017-2019.

Administrerende direktør i Arbejdsgiverne 2011-2017.

Uddannet civiløkonom (HA og HD) ved SDU.

Derudover en række rådgivnings- og bestyrelsesposter igennem tiderne.

Har cyklet med Team Rynkeby til Paris to gange.

Tre børn i 20'erne, der alle er bosat i København.

Ny satsning

Den strategiplan, som Odense Sommerrevy lagde i forbindelse med dens etablering, er mere eller mindre blevet indfriet. Der er stadig nogle økonomiske ujævnheder, men det går den rette vej. Derfor har det også været muligt at lave en ny og ambitiøs strategiplan for de kommende tre til fem år.

- Vi vil gerne udvikle revyen, så vi får skabt et satireunivers både i de uger, hvor teltet er oppe på Engen, men også gerne via nogle andre ting i resten af landet, siger Jani Lykke Methmann, der fortæller, at de har mange sjove ting i støbeskeen som blandt andet en podcast.

Når Jani Lykke Methmann træder ind i det nye år som administrerende direktør, er der samtidigt 170-års jubilæum for revyen i Danmark. Og spørger man Jani Lykke Methmann, er Fyn et af de helt stærke revy-områder i landet og et godt udgangspunkt for udbredelsen af revyen med Odense Sommerrevy som flagskib.

- Fyn har mange flere amatører inden for revy end resten af Danmark. Så der er en rigtig spændende platform at arbejde videre med i et landsdækkende perspektiv.

Den nye stilling som administrerende direktør er ikke en fuldtidsstilling - men næsten. Derfor håber Jani Lykke Methmann at nå at bijobbe en smule ved siden af i forskellige bestyrelsesposter eller netværksgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce