Annonce
Navne

Ny direktør for Odense Sommerrevy: - Vi vil udvikle revyen

Den nye administrerende direktør i Odense Sommerrevy, Jani Lykke Methmann, har deltaget i Team Rynkeby-ture til Paris to gange. Passionen for cykling deler hun med sin mand, hvor ferierne sammen ofte er i det danske sommerland på racercyklerne. Sidste gang cyklede de fra sommerhuset på Langeland til København via Lolland/Falster. Foto: Odense Sommerrevy
Jani Lykke Methmann glæder sig til at træde ind i direktørrollen hos Odense Sommerrevy i det nye år. Hun har været med fra starten, og nu er hun spændt på den strategiplan, der skal føre Odense Sommerrevy ud i hele landet.

Jani Lykke Methmann har været inde over Odense Sommerrevy lige fra starten, da dørene blev åbnet i 2015. I alle de år har hun været bestyrelsesformand, mens revyen voksede voldsomt.

Med et rekordregnskab og over 26.000 solgte billetter i år, har der også været passende at lave en omrokering i firmaet. Så når året er omme, skifter Jani Lykke Methmann bestyrelsesstolen ud med direktørstolen, hvor hun skal varetage de ledelsesmæssige og administrative opgaver. Det betyder samtidigt, at revydirektøren, Lars Arvad, bliver frigivet til de mere kunstneriske opgaver.

I 2015 havde Jani Lykke Methmann ikke den fjerneste erfaring med revy-kunsten. Men Lars Arvad skulle bruge en kommerciel erhvervsperson i bestyrelsen, og hvem var bedre end den erfarne forretningskvinde med en fortid i Væksthus Syddanmark og Arbejdsgiverne? Det skulle vise sig at være et godt match for den nu passionerede revy-administrator.

- Nu har jeg arbejdet med i det i fire år, men der var faktisk først på andet år, at jeg nærmest fik en åbenbaring og for alvor forstod betydningen af en revy, som er meget mere end bare to timers underholdning. Der er nogle emner i samfundet, man næsten ikke kan holde ud at snakke om, men dem kan vi godt stille i en revy. Derfor synes jeg, revy er yderst spændende at gå ind i, siger Jani Lykke Methmann.

Annonce

Jani Lykke Methmann

56 år, bor med sin mand i Hunderupkvarteret i Odense.

Bestyrelsesformand i Odense Sommerrevy 2015-2020.

Administrerende direktør i Væksthus Syddanmark 2017-2019.

Administrerende direktør i Arbejdsgiverne 2011-2017.

Uddannet civiløkonom (HA og HD) ved SDU.

Derudover en række rådgivnings- og bestyrelsesposter igennem tiderne.

Har cyklet med Team Rynkeby til Paris to gange.

Tre børn i 20'erne, der alle er bosat i København.

Ny satsning

Den strategiplan, som Odense Sommerrevy lagde i forbindelse med dens etablering, er mere eller mindre blevet indfriet. Der er stadig nogle økonomiske ujævnheder, men det går den rette vej. Derfor har det også været muligt at lave en ny og ambitiøs strategiplan for de kommende tre til fem år.

- Vi vil gerne udvikle revyen, så vi får skabt et satireunivers både i de uger, hvor teltet er oppe på Engen, men også gerne via nogle andre ting i resten af landet, siger Jani Lykke Methmann, der fortæller, at de har mange sjove ting i støbeskeen som blandt andet en podcast.

Når Jani Lykke Methmann træder ind i det nye år som administrerende direktør, er der samtidigt 170-års jubilæum for revyen i Danmark. Og spørger man Jani Lykke Methmann, er Fyn et af de helt stærke revy-områder i landet og et godt udgangspunkt for udbredelsen af revyen med Odense Sommerrevy som flagskib.

- Fyn har mange flere amatører inden for revy end resten af Danmark. Så der er en rigtig spændende platform at arbejde videre med i et landsdækkende perspektiv.

Den nye stilling som administrerende direktør er ikke en fuldtidsstilling - men næsten. Derfor håber Jani Lykke Methmann at nå at bijobbe en smule ved siden af i forskellige bestyrelsesposter eller netværksgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce