Annonce
Sport

Ny dato for Esbjerg-brag: Hver time tæller for Odense

Mie Højlund og resten af Odense Håndbold-truppen får en travl start på det nye år. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Odense Håndbold afviste i første omgang et tilbud fra DHF om at spille kampen 1. januar.

Håndbold: Da der torsdag blev trukket lod til gruppespillet i kvindernes EHF Cup, blev Odense Håndbold sat til at skulle spille mod ungarske ÉRD 4. eller 5. januar.

Dét ramler dog sammen med DHF's kalender, som har programsat storkampen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold til at skulle afvikles klokken 16.10 lørdag 4. januar.

Odense Håndbold har dog sammen med vestjyderne og DHF fundet en anden dato, selvom der måtte forhandles lidt undervejs.

- Vi blev spurgt om fra DHF's side, om vi havde lyst til at spille 1. januar klokken 16.00. Det sagde vi pænt nej tak til. Derfor er kampen mod Team Esbjerg nu sat til at skulle spille torsdag 2. januar klokken 20.00, siger Odense Håndbolds direktør, Lars Peter Hermansen.

Det er dog ikke nytårstømmermænd i spillertruppen, som direktøren frygter for.

Derimod er det meget tætte kampprogram, som spillerne bliver udsat for, der fremkalder panderynker i Odense.

- Vi spiller final four 28.-29. december, og så har vi haft mange spillere af sted til Japan. Så vi er af den overbevisning, at dage - endda timer - tæller for os. Det, at vi får tid til restitution og at være sammen som hold, betyder meget for os, siger Lars Peter Hermansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];