Annonce
Sport

Ny dato for Esbjerg-brag: Hver time tæller for Odense

Mie Højlund og resten af Odense Håndbold-truppen får en travl start på det nye år. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Odense Håndbold afviste i første omgang et tilbud fra DHF om at spille kampen 1. januar.

Håndbold: Da der torsdag blev trukket lod til gruppespillet i kvindernes EHF Cup, blev Odense Håndbold sat til at skulle spille mod ungarske ÉRD 4. eller 5. januar.

Dét ramler dog sammen med DHF's kalender, som har programsat storkampen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold til at skulle afvikles klokken 16.10 lørdag 4. januar.

Odense Håndbold har dog sammen med vestjyderne og DHF fundet en anden dato, selvom der måtte forhandles lidt undervejs.

- Vi blev spurgt om fra DHF's side, om vi havde lyst til at spille 1. januar klokken 16.00. Det sagde vi pænt nej tak til. Derfor er kampen mod Team Esbjerg nu sat til at skulle spille torsdag 2. januar klokken 20.00, siger Odense Håndbolds direktør, Lars Peter Hermansen.

Det er dog ikke nytårstømmermænd i spillertruppen, som direktøren frygter for.

Derimod er det meget tætte kampprogram, som spillerne bliver udsat for, der fremkalder panderynker i Odense.

- Vi spiller final four 28.-29. december, og så har vi haft mange spillere af sted til Japan. Så vi er af den overbevisning, at dage - endda timer - tæller for os. Det, at vi får tid til restitution og at være sammen som hold, betyder meget for os, siger Lars Peter Hermansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce