Annonce
forside

Ny, daglig gæst i Øhavet: Gul katamaran fra Nordsøen

Den gule katamaran fra Hirtshals vil præge den sydfynske øhavs-trafik sommeren igennem. Foto: Sea Service Express.

Sommerens populære øhop-ture fra Svendborg til Skarø, Hjortø, Drejø, Lyø og Avernakø skal sejles af Sea Hawk - et hurtigt flerskrogs-fartøj fra Hirtshals.

Annonce

En hurtig katamaran vil sommeren igennem blive et dagligt indslag i trafikken i Det Sydfynske Øhav. Katamaranen Sea Hawk hører ellers hjemme i Hirtshals i det nordjyske. Herfra sejler den bl. a. lystfiskere, dykkere og turister ud i Nordsøen.

Med premiere den 24. juni er Sea Hawk nu chartret af Svendborg Havn i to måneder. Den solgule katamaran skal sejle i anden sæson af de populære øhop-ture. Sidste år blev sejladserne gennemført af kommunens egen Hjortøboen. Med indsættelsen af Sea Hawk øges kapacitet og hastighed på øhop-turene rundt til Skarø, Drejø, Hjortø, Lyø og Avernakø.

- Sea Hawk har været her på en prøvesejlads. Den er rigtig fin til formålet, siger havnemester Hans Søby, Svendborg til Koøjet.

Hans Søby har haft forskellige andre fartøjer inde i billedet. Han er glad for, at det blev Sea Hawk:

- Den er sikker, økonomisk og publikum har god udsigt fra enten agterdækket, flybridgen eller inde i salonen.

Øhop-turene er støttet af de offentlige LAG-midler og har til formål at binde Det Sydfynske Øhav sammen samt at give turister og fastboende en oplevelse. Projektet gennemføres i samarbejde med Faaborg-Midfyn Kommune og Færgesekretariatet på Ærø.

Sea Hawk skal sejle fire ørundture daglig. Turene bookes på www.ø-hop.dk.

Den 14 meter lange katamaran er bygget hos Power Catamarans i England i 2011. Med to Iveco-diesel på hver 450 hk er topfarten 30 knob. I øhop-sejladserne vil marchfart ligge på omkring 20 knob, oplyser Hans Søby. Katamaranen kan medtage 12 passagerer.

Sea Hawk ejes af Michael Jensen fra Sea Express Service i Hirtshals. Rederen selv og en makker skal sejle fartøjet i Det Sydfynske Øhav. Helt fremmed farvand er det ikke for skipper Michael Jensen. Han er uddannet på Marstal Navigationsskole.

Katamaranen Sea Hawk fra Hirtshals er velegnet til årets Øhop-ture, siger havnemester Hans Søby, Svendborg. Sejladserne starter 24. juni. Foto: Sea Sertvice Express-arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce