Annonce
forside

Ny cykel skal give handicappede mere motion og socialt nærvær

Christian Aage Jensen er allerede begejstret for Æblelundens nye cykel. Det er pædagog Mathilde Boye Larsen, der har taget initiativ til cyklen. Foto: Anders C. Østerby

Bostøttecentret Æblelunden har fået en ny to-personers handicapcykel, som skal give beboerne motion, socialt nærvær med personalet og flere ture i byen. Nordea-fonden har støttet med 36.000 kroner.

Marstal: - Sidder du godt, Christian? spørger Mathilde Boye Larsen.

- I-jah! lyder det overbevisende fra Christian Aage Jensen, som netop er blevet spændt fast på det ene af to sæder på den bordeaux-røde cykel, som med Mathilde Boye Larsen ved hans side snart triller en runde rundt om huset.

Christian Aage Jensen er en af 14 udviklingshæmmede beboere på bostøttecentret Æblelunden, og han er den heldige, der får den første prøvetur med en splinterny to-personers handicapcykel, som blev leveret tirsdag middag.

Cyklen har på begge pladser syv gear, som kan justeres individuelt, og på den måde fungerer som to uafhængige cykler. Hvis den handicappede passager mangler muskelkraft, kan man skrue ned for passageren og op for den, der har styringen. Men cyklen har også el og kan køre 20 kilometer i timen. Alt i alt kan selv meget gangbesværede og handicappede have glæde af cyklen.

Annonce

Penge fra Nordeafonden

Nordea-fonden deler hvert år penge ud for flere millioner kroner til lokale formål gennem Lokalpuljen. Her er de ærøske foreninger og formål, der har fået støtte ved den seneste uddeling.Ærø Søredningsforening: 15.000 kroner til en ny redningsflåde

Græsvænge Beboerforening: 20.000 kroner til en bålhytte

Ærø SUP: 24.000 kroner til nye SUP-boards og redningsveste

Ærøhuset/Ærø Kommune: 20.000 kroner til en ny handicapcykel

Æblelunden: 36.000 kroner til en ny handicapcykel

Nærvær og motion

Det er pædagog Mathilde Boye Larsen, som ofte kommer til at køre med beboerne. Det er hende, der har fået idéen og har taget initiativ til at søge penge til cyklen, som Nordea-fonden har støttet med 36.000 kroner. Ærø Kommune har derudover betalt 5000 kroner. Hun har hidtil lånt en lignende cykel fra det beskyttede værksted Ærøhuset, hvor nogle af beboerne arbejder, men dels er den over ti år gamle cykel tung og uden el, og dels ville hun gerne, at Æblelunden havde en selv.

- Vi har længe snakket om at få en, så flere brugere kunne få gavn af den. Det giver mere en-til-en-tid med personalet og socialt nærvær, og de får motion og kommer ud i nærmiljøet. Der er mange brugere, som ikke kommer ud ellers, forklarer hun.

Eksempelvis elsker Christian Aage Jensen at komme en tur ned i byen og handle, og til sådan et praktisk formål er cyklen oplagt, mener Mathilde Boye Larsen.

Jomfruturen er ved vejs ende og cyklen tilbage i gården bag Æblelunden.

- Tak for turen, siger Christian Jensen højt, og til kommentaren om, at han nu snart kan cykle ned til byen, lyder det prompte:

- Og ned til havnen!

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce