Annonce
Odense

Ny cocktailbar byder de store op til dans

Simon Sjødahl (tv) og Rasmus Greve Christiansen i gang med at stille flasker på hylderne i baren. Det hele skal stå klar til åbningen torsdag 15. november. Foto: Nils Svalebøg.

Når cocktailbaren "Visit" åbner torsdag, skal man kigge ned ad strædet ved "Gertruds" og "Amys" for at få øje på skiltet til Odenses nye ambitiøse cocktailbar. Men de to unge ejere er ikke bange for at blive overset.

En specialfremstillet messingbar bliver fremtidens kontor for de to cocktail-nørder Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl.

Sammen har de taget springet fra at være bartendere til at være bar-ejere. Og det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, når de torsdag slår dørene op til "Visit" - Odenses nye cocktailbar.

- Vi er ikke de store muskelmænd med dybe pengebrønde, der håber på at tjene kassen. Vi er spiritusentusiaster, der er så velsignede at kunne kombinere hobby og erhverv, fortæller Simon Sjødahl.

Men selvom det er passionen, der driver værket, så springer de to unge mænd på henholdsvis 28 og 30 ikke bare naivt ud i det:

- Vi har begge mere end 10 års erfaring som bartendere, og vi har begge universitetsuddannelser med business relevans. Vi føler derfor, at vi har gode forudsætninger med i springet, siger Rasmus Greve.

Annonce
De to spiritusentutiaster går meget op i, at hver cocktail skal være lavet på den helt rigtige flaske. Foto: Nils Svalebøg.

Storbyen Odense

Odense har udviklet sig meget igennem de seneste 10 år, hvor barer og spisesteder er skudt op i massevis. Tendensen er, at mange af de nye steder specialiserer sig indenfor noget. Enten øl, kaffe, vin eller cocktails. De to vordende bar-ejere ser den tendens som et led i Odenses transformation fra en stor dansk by til dansk storby.

- Det er fedt, at folk er blevet mere kvalitetsbevidste. Tidligere var det de store steder, hvor man kunne få alt, der var populære, det er ved at vende nu. Vi værner selv om kvalitet og vores fornemste opgave er at give folk noget i glasset, der er lige så godt, som de håbede på, siger Simon Sjødahl, og Rasmus Greve supplerer:

- Vi er faktisk ikke bange for at blive klemt inde imellem alle de store. Faktisk er vi glade for at lande lige her, hvor det hele pulserer.

Og selvom de to mænd konstruerer komplicerede cocktails i deres unikke messingbar, er de ikke bange for at skræmme de afslappede fynboer væk.

- Vi er selv fra små flækker på Fyn, så vi ved, at fynboerne er nede på jorden. Vi vil meget nødigt være prætentiøse eller københavnersmarte. Folk skal ikke være bange for bare at komme ind og få en bajer. Der er fokus på, at man både skal kunne hygge sig og have mulighed for at overraskes af noget, man ikke nødvendigvis har smagt før, fortæller Rasmus Greve.

Rasmus Greve og Simon Sjødahl er begge af den overbevisning, at selvom Odense har fået mange nye gå-i-byen steder, så er den ikke mættet endnu.

"Visit" ligger i forlængelse af "Amys Bar og Winehouse" og "Askepot Sko" på Skt. Gertruds Stræde. Foto: Nils Svalebøg.

To opfindere

"Visit" kommer til at servere en blanding af klassiske og selvopfundne cocktails. Og de to bartendere er ikke bange for at eksperimentere. Eksempelvis vil man kunne købe cocktailen, GPS, der er lavet på pærebrandy, timian, citron og æggehvider.

- Det er jo cocktails vi brænder for, og det er dem, der skal være i centrum. Derfor bliver vi også ved med at eksperimentere og skifte ud på menukortet, fortæller Simon Sjødahl.

Meningen med navnet "Visit" kommer fra et ønske om, at baren skal blive et sted, hvor man kan svinge ind på et kort visit for en enkelt drink eller to.

Baren ligger på Skt. Gertruds Stræde 5, og den åbner torsdag 15. november.

Herfra vil den have åbent tirsdage og onsdage 16.00-00.00, torsdage 16.00-01.00 og fredage og lørdage 14.00-01.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce