Annonce
Middelfart

Ny bydel på trafikhavn: Her er fem andre investeringer fra Torben Østergaard-Nielsen i Middelfarts udvikling

Nordvestfyn: Købet af grunden på Middelfart Trafikhavn og den kommende udvikling af området til nærmest en ny bydel er ikke første gang, den lokale mangemilliardær investerer i Middelfarts udvikling. Torben Østergaard-Nielsen har i de senere år også andre steder sat sit præg på sin by, om end i mindre målestok.

1 Middelfart Rådhus og Nytorv

Torben Østergaard-Nielsen var i februar 2015 med til at tage første spadestik til byens nye rådhus, boligerne og butikkerne på Nytorv. Foto: Robert Wengler

Torben Østergaard-Nielsen var en af parterne i forbindelse med opførelsen af Middelfarts nye rådhus og boliger og butikker på Nytorv. Mens kommunen stod for rådhuset, og Kvickly og Middelfart Sparekasse stod for butikkerne, investerede han i de tre boligtårne. Han gjorde det sammen med 5E Byg og T. Hansen-indehaver Bent Jensen. Det skulle dog vise sig at blive sværere at sælge de mange ejerlejligheder, end de tre parter havde forventet. Og det endte i 2018 med, at Torben Østergaard-Nielsen overtog samtlige usolgte boliger i de tre tårne og nu lejer dem ud.

2 Restaurant Fænøsund

Torben Østergaard-Nielsen overtog i sommeren 2016 Restaurant Fænøsund af Jacob Elkjær, som drog til København som ny forpagter af Grøften i Tivoli. Privatfoto

Byens oliemand overtog i sommeren 2016 Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina af Jacob Elkjær, som forlod byen for at forpagte Grøften i Tivoli. Det var dog ikke for at skifte skibsolien ud med madolie og prøve kræfter med restaurationsbranchen.

- Jeg har valgt at investere i Fænøsund-restauranterne, fordi det i min optik betyder meget for Middelfart, at både Fænøsund og Fænøsund Marina består og fortsætter med det høje kulinariske niveau, de er kendt for, sagde Torben Østergaard-Nielsen til avisen dengang og lovede samtidig at føre bygningerne up to date, så kunderne også på dette område får en god oplevelse.

Han forpagtede i første omgang stedet ud til middelfarteren Jørgen Skjoldborg.

3 Lukusbiler og facadejord

Torben Østergaard-Nielsen løftede i 2017 sløret for sine nye, markante bilhuse i Middelfart ud til motorvejen. Foto: Yilmaz Polat

Torben Østergaard-Nielsen åbnede i 2017 to bil- og eventhuse ud til den fynske motorvej fyldt med drømmebiler for millioner. Han gjorde dermed  sin egen bilsamling, Europas fineste af sin art, til trækplaster for sit nye selskab Selected Car Group, der som sin hovedaktivitet ville sælge unikke samlerbiler til bilentusiaster fra hele verden.

- Under opbygningen af min egen bilsamling er det blevet mere og mere klart for mig, at det at samle på unikke sportsbiler i små serier fra for eksempel Mercedes, Ferrari og Porsche ikke kun opfylder nogle drømme for en bilentusiast, det er også en god investering med samlede årlige afkast på over 10 procent de senere år, forklarede  Torben Østergaard-Nielsen dengang.

Der har været stor en interesse for Selected Car Groups biler, at forretningen siden er vokset med fysiske tilbygninger i Middelfart og med opkøb og udvidelser på Sjælland.

I 2020 købte hans selskab Selfinvest ApS yderligere næsten 100.000 kvadratmeter facadejord, hvilket bringer hans samlede areal i Middelfart ud til motorvejen op på 174.000 kvadratmeter. Opkøbet er strategisk og sket med ønsket om selv at bestemme naboerne og udvikle området i en retning, der ligger i forlængelse af den luksus og eksklusivitet, hans bilhuse repræsenterer.

4 Kirkeskibe i Middelfart Kirke

Som ejer af en maritim koncern fandt Torben Østergaard-Nielsen det i 2019 naturligt at hjælpe med renoveringen af kirkeskibene i Middelfart Kirke. Foto: Mia Harm Madsen 

Den bekostelige renovering af kirkeskibene i Middelfart Kirke blev i 2019 dyrere end det beløb, menighedsrådet havde budgetteret med. Torben Østergaard-Nielsen trådte derfor til med 140.000 kroner og sikrede, at arbejdet med at renovere de bevaringsværdige skibe blev færdiggjort.

- For mig er kirkeskibene både et symbol på den havneby, jeg og min virksomhed har hjemme i, og livet på havet, som mit arbejdsliv alle dage har været koncentreret om.

- For min familie og jeg er Middelfart Kirke vores lokale kirke. Den har dannet ramme om de kirkelige handlinger for både mine forældre, jeg selv og mine børn, og senest har vi også fejret mine børnebørns dåb i kirken. Når de tre kirkeskibe er på plads i den nyrenoverede kirke, bliver det derfor ekstra specielt at komme her og nyde mit og USTC-gruppens beskedne bidrag til det samlede resultat, lød det  i november 2019 fra Torben Østergaard-Nielsen.

5 River ned og bygger nyt i bymidten

De tre ejendomme på hjørnet af Østergade og Gl. Banegårdsvej er lige nu ved at blive revet ned for at gøre plads til 15 lejligheder i stil med Østerhus til højre i billedet. Foto: Søren Gottwald

Efter for nogle år siden at have købt det gamle renseri på Gl. Banegårdsvej 7 købte Torben Østergaard-Nielsen sidste år Pedalhuset og Bodega Hjørnet på Gl. Banegårdsvej og bodegaens udlejningsejendom i Østergade 51. Alle tre adresser rives i disse dage ned for at gøre plads til 15 nye lejligheder i stil med de 12 lejligheder i naboejendommen Østerhus, som den lokale oliemagnat byggede for 10 år siden til sine udenlandske medarbejdere.

I første omgang var det tanken at nøjes med de seks nye lejligheder, lokalplanen giver lov til i haven bagved Østerhus. Det viste sig dog ikke at være nok til at opfylde boligbehovet til det stadigt stigende antal medarbejdere på koncernens hovedkontorer i Middelfart.

At man med købet af de tre ejendomme nu når op på 21 nye lejligheder betyder samtidig, at de ikke alle sammen vil være forbeholdt egne ansatte. Nogle af dem vil derfor også blive lejet ud til middelfartere eller andre, som kunne tænke sig at bo i den nye del af Østerhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce